Beauty

4 načina uz koja ćeš spriječiti da ti se maskara razmrlja, čak i u ovako toplim danima

  • Ako si ikad imala problema s razmrljanom maskarom, pogotovo u ocve vruće dane, slobodno podigni ruku
  • Koliko god je make up tržište preplavljeno novim maskarama poboljšane tehnologije, nekad nam se i najpostojanija maskara uspije razmazati
  • Ali ne i ako usvojiš ove savjete

Većina nas za problem rastopljene maskare i maskare koja se mrlja oko očiju krivimo lošu maskaru. Ipak, često maskara nije kriva, nego loša make up priprema prije nanošenja. Postoje i žene koje su u potpunosti prestale koristiti maskaru jer su krivile svoje spuštene kapke ili neobičan pad trepavica, no mi odgovorno tvrdimo - svatko može koristiti maskaru. Potrebno je samo uvesti nekoliko koraka u dnevnu rutinu. 

Preskoči kremaste preparate - to ne znači da dnevnu kremu trebaš u potpunosti odbaciti, nego bi je jednostavno oko područja očiju trebala izbjegavati ili je nanijeti dvadesetak minuta prije šminaknja da se upije. Također, možeš potražiti kremu za njegu područja oko očiju u gel formuli i tako će se maskara manje razmrljati. I naravno, kremasta sjenila se mogu zamijeniti onima na bazi pudera kako bi se spriječio "efekt pande".

 

A post shared by e.l.f. Cosmetics (@elfcosmetics) on

Izbriši je - moguće je da su ti kapci masniji od ostatka lica, pa je ključno pri nanošenju make upa već isušiti krizno područje. Najbolji trik? Nakon čišćenja i (po potrebi) hidratizacije, odaberi maramice za matiranje na bazi riže (riža odlično upija masnoće) te ih nježno prisloni na područje ispod očiju. 

Primer - korištenje primera u svakodnevnoj make up rutini je još uvijek većini žena neuobičajeno, a pogotovo korištenje zasebnog primera za područje očiju. Nanošenjem primera na područje očiju prije šminkanja osiguravamo svjež izgled tijekom dana. Točnije, tuš za oči i sjenilo se neće izbrisati, a maskara neće ostaviti otopljene crne mrljice oko očiju.

Možda vas zanima 3 nove maskare koje se isplati isprobati Rubrika Beauty Beauty

Koristi vodootporno - istina, vodootporne maskare se teško skidaju zbog čega trepavice češće ispadaju, a sredstva za čišćenje vodootporne šminke poprilično isušuju oči. No, ponekad je to i jedino rješenje ako želiš postojanu maskaru. Također, preporučamo da isprobaš primer za maskaru - da i to postoji. Nama se sviđa Douglas Collection Sensation' Eyes Primer (100 kn) koji uz trajnost pruža i trenutni volumen i duljinu te stimulira rast trepavica.

 

 | Autor:

 

 

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0