Beauty

4 hidratantna korektora koji su spas za fine bore i podočnjake kada prijeđemo 35-u...

  • Korektor je jedan od nezaobilaznih proizvoda svake makeup rutine i koristimo ga kada želimo prikriti sitne nepravilnosti na koži
  • Korektor koji koristimo, osim što bi nam trebao odgovarati po nijansi, važno je i da odgovara teksturi kože koja nije jednaka sa 20 ili sa 40 godina
  • Kako se bližimo 40-oj koža je sve više dehidrirana te se javljaju bore na kojima neće svaki korektor funkcionirati. Umjesto da poboljša izgled, može čak i učiniti da izgledamo lošije
  • Pročitaj također: Stigao je i Super BB korektor koji savršeno nadopunjava kultnu BB kremu korejskog brenda

Jedan od koraka u makeup rutini je i nanošenje korektora koji služi za ispravljanje nepravilnosti poput mrljica na koži, prištića, ali i tamnih kolutova oko očiju. Baš kao i za puder, za korektor je važno da odgovara nijansi i tonu naše kože, ali i njenoj teksturi. Naime, tekstura kože se s godinama mijenja i, kada se počnemo približavati 40-oj, ona postaje pomalo dehidrirana, a počinju se pojavljivati i sitne bore. 

Ako koristimo korektor koji ne odgovara takvoj teksturi kože, ona može izgledati suho i neujednačeno, a nepravilnosti čak mogu biti i dodatno naglašene. Stoga je bitno da, u toj dobi, koristimo korektor koji u sebi sadrži hidratantne i hranjive sastojke poput hijaluronske kiseline te one koji nemaju mat finiš. U ponudi možemo pronaći brojne takve korektore, a ovo su četiri odličan izbor. 

Armani Beauty Luminous Silk korektor

Ovaj korektor jedan je od omiljenih korektora brojnim ženama i to zbog svoje kremaste, hidratantne teksture koja kožu čini blistavom. S obzirom na to da je formula ovog korektora srednje pokrivne moći, vrlo je lagana i lijepo se stapa s kožom bez naglašavanja sitnih bora, osobito onih oko očiju gdje je koža najtanja. 

 | Autor: Armani Beauty Armani Beauty Foto: Armani Beauty, Luminous Silk korektor (52,99 eura)

Maybelline Instant Age Rewind korektor

Iako je Maybelline Age Rewind korektor koji pripada drogerijskom rangu, njegova su svojstva gotovo jednaka kao i ona puno skupljih proizvoda. Jedan od glavnih sastojaka ovog korektora su hidratantne goji bobice koje ga čine laganim i prozračnim, a spužvasti aplikator omogućuje još lakše prekrivanje borica oko očiju. 

 | Autor: Maybelline Maybelline Foto: Maybelline, Instant Age Rewind korektor (9,90 eura)

Neutrogena Hydro Boost korektor

Ovaj korektor u stiku sadrži hijaluronsku kiselinu koja je zaslužna za svjež i hidratiziran izgled kože. Također, ovaj korektor ne sadrži ulja pa će, i nakon nekoliko sati na koži, izgledati prirodno i neće se nakupljati u sitnim linijama oko očiju. 

 | Autor: Neutrogena Neutrogena Foto: Neutrogena, Hydro Boost korektor (12,20 eura)

Kosas Revealer korektor

Kosas korektor je idealan za područje oko očiju jer u sebi sadrži kofein koji pomaže u ublažavanju otečenosti okoloočnog područja te posvjetljuje tamne kolutove. Također, sadrži hijaluronsku kiselinu koja hidratizira kožu, a prekrivna moć mu je srednja što ga čini idealnim za svaki dan. 

 | Autor: Cult Beauty Cult Beauty Foto: Cult Beauty/Kosas, korektor (29 eura)

Koje korektore bi trebalo izbjegavati za zrelu kožu? 

Kao što smo već naveli, odabir pogrešnog korektora može još više istaknuti određene nepravilnosti te općenito pogoršati izgled. Upravo zato bi bilo poželjno izbjegavati određene vrste korektora. Prva vrsta korektora koju bismo trebali izbjegavati kada naša koža postane zrelija su korektori u prahu. Naime, korektori u prahu se nakupljaju u porama i sitnim linijama na licu te ih dodatno isušuju što ih, zapravo, još više naglašava. 

Iako korištenje korektora visoke pokrivne moći na prvu zvuči kao dobro rješenje za prikrivanje tamnih kolutova oko očiju, to zapravo nije točno. Naime, korektori visoke pokrivne moći su vrlo gusti te postoji velika šansa da će se, za nekoliko sati, isušiti i popucati i time narušiti dojam cjelokupne šminke. Stoga je puno bolje koristiti korektor srednje pokrivne moći pa ga, s vremena na vrijeme, popraviti ako primijetimo da je potrebno. 

Baš kao i korektori u prahu, korektori mat finiša će prilično isušiti kožu, osobito onu na području oko očiju koja je sama po sebi prilično tanka i tako još više istaknuti nepravilnosti. Stoga se preporučuje koristiti korektore sa sjajnim, dewy finišem koji će koži dati svjež izgled. 

Prilikom prekrivanja nepravilnosti, osobito tamnih kolutova oko očiju, važno je paziti i na nijansu korektora. Naime, ako koristimo presvijetli korektor, odnosno onaj koji je za više od tri nijanse svjetliji, na cjelokupnom make up-u će nastati svijetle mrlje, a okoloočno područje će najvjerojatnije izgledati sivo što nikako neće izgledati prirodno niti dobro. No, s obzirom na to da neki make up artisti preporučuju korištenje nešto svjetlijih korektora, to bi ipak trebao biti korektor koji je za jednu ili najviše dvije, nijanse svjetliji. 

Photo: Instagram @beauty_obsessionsuk

Komentari 0