Beauty

3 genijalna trika s lakom za nokte i 1 dobar savjet: zašto nikad ne smijemo tresti bočicu laka

Lak za nokte nedvojbeno je bitan kozmetički proizvod. Dobar lak za nokte koji pristaje tvojoj odjeći može dati završni pečat izgledu. Također je savršen ako ne želiš nositi prstenje ili narukvice, ali ipak želiš da ti ruke izgledaju lijepo. Lak za nokte koristimo doista vrlo često, stoga vrijedi znati ove trikove…

1. Napravi sama svoj lak za nokte

Imaš li sjenilo čija ti je boja toliko lijepa da bi ga rado nosila na noktima? Nema problema! Sve što ti treba je sjenilo i prozirni lak za nokte. Prozirni lak ulij u posudicu (najbolje manju plastičnu posudicu) i uzmi sjenilo po želji koje lagano sastružeš štapićem. Zatim pomiješaj sjenilo s prozirnim lakom dok više ne budu vidljive grudice. I to je to! Kreirala si novu prekrasnu boju laka za nokte!

 | Autor: Foto: Chanel

2. Kreiraj mat lak za nokte

Pomoću ovog jednostavnog trika svaki sjajni lak za nokte možeš pretvoriti u mat lak za nokte. Sve što trebaš je malo jestivog škroba. Zatim stavi malo laka za nokte u plastičnu zdjelicu i umiješaj veliku količinu škroba. Ali, tek toliko da se lak za nokte i dalje lako nanosi. I dobila si mat lak za nokte!

Foto: Instagram @harrietwestmoreland, crvena francuska manikura Možda vas zanima I nas je osvojio: Novi trend za nokte kombinacija je dviju najobožavanijih manikura Rubrika Beauty Beauty

3. Neka lak za nokte zablista

Kako bi boja tvog laka za nokte još više došla do izražaja, umjesto temeljnog laka nanesi bijeli lak. Zbog toga jako svijetle boje lakova za nokte izgledaju još intenzivnije!

 | Autor: Unsplash/DESIGNECOLOGIST Unsplash/DESIGNECOLOGIST Foto: Unsplash/DESIGNECOLOGIST

Zašto nikada ne smijemo tresti bočicu laka za nokte

Gotovo svi to rade: prije lakiranja noktiju protreseš lak za nokte koji nisi dugo koristila. Ali upravo to ne smiješ napraviti! Naime, ako neko vrijeme nisi koristila lak za nokte, različiti slojevi će se taložiti u bočici. Kada protreseš lak za nokte, kisik ulazi u boju sa samog vrha i to stvara mjehuriće zraka u laku. One tada postaju vidljive prilikom lakiranja u obliku izbočina i malih mjehurića.

Umjesto toga bi trebala vrtjeti ili kotrljati bočicu. Alternativno možeš pokušati zagrijati lak za nokte trljajući ga između dlanova prije otvaranja. Time lak za nokte ponovno postaje tečan i boja se može ravnomjerno nanijeti.

Možda vas zanima "Nail tint" zamjenjuje klasične lakove ovo proljeće, za zdrave i prirodno lijepe nokte Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @josipa_beauty_and_pro

Komentari 0