Beauty
1/8

3 frizure koje nosimo ovog proljeća

Napokon je došlo vrijeme da se inspiriramo proljetnim frizurama koje su jednostavne, praktične i zaigrane. Zaboravite na retro punđe, mnogo volumena i komplicirane instalacije od kose i prihvatite nove stilove koje svatko može lako nositi.

S dolaskom toplijih dana nitko ne želi provoditi sate i sate u kupaonici praveći frizuru. Upravo zato smo na proljetnim revijama diljem svijeta vidjeli prekrasne frizure koje ne zahtijevaju više od pet minuta, a možete ih nositi od jutra do večeri.

Niski rep

Konjski rep koji se ljulja za vama dok hodate postao je stvar prošlosti. Ove sezone nosi se niski rep ili pak rep skupljen kopčom koji pada niz leđa.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ova frizura je toliko poznata i jednostavna da ne postoji žena na svijetu koja je ne zna napraviti, ali svejedno treba pripaziti na neke detalje. Proljetni rep je gladak i zalizan, tako da je pegla za kosu poželjna, a ako imate valovitu ili kovrčavu kosu potrudite se da barem nema frizzy vlasi koje neuredno strše. Želite li inspiraciju za ovakvu frizuru najbolje je da je potražite na proljetnim revijama Akrisa i Michaela Korsa.

Pletenice

Pletenice su još uvijek iznimno popularne, ali su promijenile svoj oblik. Umjesto debelih pletenica ispletenih na jednoj strani, nose se njihove glamurozne, ali i zaigrane rođakinje.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Jedan od zanimljivih oblika pletenica je pletenica u punđi kakvu smo imali prilike vidjeti na reviji Jasona Wua. Uz retro uvojke uz lice kombinirana je debela pletenica smotana u punđu koja je cijeloj frizuri dala šarmantan izgled.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

S druge strane, frizure s revije brenda Marchesa kombiniraju dva trenda – rep i pletenice. U rep srednje visine ukomponirane su tanke pletenice koje mu daju element iznenađenja. Na reviji Balmaina nosile su obične pletenice od tri pramena spletene sa stražnje strane glave i učvršćene gumicom.

Niska punđa

S niskim repom vratila se i niska punđa. Diskretne chignon punđice dobile su novi oblik zahvaljujući raznim načinima oblikovanja i stiliziranja kose.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Od klasičnih čvorova s revije brenda Altuzzara do nešto više pozicioniranih punđi s revije Ralpha Laurena – važno je da punđa bude uredna, da je svaka dlaka na svom mjestu i da pramenovi ne vire. Čak i ako vire, kao ne Gucci reviji, važno je da su pramenovi oblikovani, a ne da beživotno strše uz punđu.

Frizure detaljnije pogledajte u galeriji...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0