Beauty

14 frizura koje pomlađuju poput facelifta

Oduzeti si koju godinu ni jednoj ženi nije mrsko, posebno ako zbog toga ne treba odmah pod nož (iako, ako i to želiš - you go girl!). Postoje i alternativni načini da licu damo dojam zategnutosti i strukture. Bingo - odgovor su frizure!

Contouring lica, masaže, botoks, vampirski facelift... Sve to radimo u nadi da ćemo dobiti izraženije jagodice, podignute obrve i generalno, definiranije i mlađahnije lice. I naravno, razumijemo to, ali ovi pothvati podrazumijevaju i odvajanje velike količine novaca. Imamo bolju ideju - jednostavno se pozabavi frizurama.

Možda vas zanima Nova godina, nova ja: 2018. nosi se kraća kosa! Rubrika Beauty Beauty

Kosa se može koristiti  da ublaži ili pak naglasi crte lica, istovremeno može odvući fokus s krupnijeg nosa ili previše izbočene brade. Hair stilisti se slažu; kosa ne bi trebala samo utjecati na izgled lica pojedinca, već i naglasiti jedinstvenu strukturu lica svake osobe. A ovih 12 frizura upravo to rade...

1. Pixie

Želiš li da se pogled s tvog lica premjesti na tvoje oči, pixie je izbor za tebe. Između ostaloga, za naglašene jagodice najbolje je ići što kraće s kosom. Ipak, treba imati na umu da pixie nije za svakoga, ali svako skraćivanje će ti dati dojam izraženijih jagodica.

 

A post shared by Jennifer Hudson (@iamjhud) on

2. Pixie s podignutim vrhom

Pixie s više kose na vrhu glave, počešljan tako da je kosa sa strane stanjena, a na vrhu našušurena, daje dojam još izraženijih jagodica. 

3. Lob

Ova frizura je dosta dobar izbor za većinu oblika lica, posebice ako se radi u slojevima. Nakošeni slojevi će dati definiciju jagodicama - a upravo to je imala i legendarna frizura  Rachel u "Prijateljima".

4. Bob

Najbolja frizura za naglasiti prekrasnu čeljust je bob. Nije bitno ni je li teksturirani ili klasični bob, već da je točno pogođena dužina oko vilice - ni prekratko ni predugo. Ako odabereš ravan bob s razdjeljkom na sredini, cijelom licu ćeš dati dojam facelifta.

5. Bob sa šiškama

Ovo je kao bob na steroidima - on daje licu okvir i ništa ne govori "gledaj mi vilicu i jagodice" poput ove frizure!

 

A post shared by Taylor Swift (@swiftinstyle) on

6. Meke šiške

Polurijetke šiške, i to vrlo pametno odrezane, suptilno će naglasiti jagodice.

7. Kovrčave šiške

One licu daju proporcije - više ništa ne djeluje preveliko ili premalo!

8. Šiške na stranu

Ljudi sa srcolikim ili ovalnim licem bi mogli nositi šiške na stranu jer će njihovom licu dati mekši izgled.

9. Volumen na vrhu glave

Kosa začešljana prema natrag i s mnogo volumena u stvari će izvrsno odglumiti facelift i okruglim licima prividno dati dužinu.

 

A post shared by Jennifer Lopez Fanpage (@slayjlo) on

10. Kosa iza ušiju

Bilo da je u repu, punđi ili tako začešljana, ali stavljanje kose iza ušiju daje mlađahni efekt i naglašava jagodice.

 

A post shared by SM (@what_s_beauty) on

11. Visoki konjski rep

Kunemo se, on ima čarobne moći kada je facelift u pitanju! Ništa ne podiže obrve poput ove frizure.

 

A post shared by hailee steinfeld (@haileesteinfeld) on

12. "Bardotica"

Ovo je za one koji žele zadržati dugu kosu bez šišaka. Najbolji primjer je frizura Brigitte Bardot koja je imala dugu kosu s dugim slojevima složenim poput okvira oko lica, koja je davala seksepilan izgled i naglašavala jagodice. 

 

A post shared by Amanda Carroll (@amandaxocarroll) on

Photo: Instagram

Komentari 0