Beauty
Parfemi za kosu

13 parfema za kosu koji mirišu božanstveno i zato idu na vrh naše liste želja

  • Parfemi za kosu oduševit će sve one koji koji vole da za njima vijori mirisni trag
  • Suptilnije su inačice standardnih parfema iz istih linija, ali su zbog toga i cjenovno pristupačnija, a time i privlačnija opcija
  • Parfemi za kosu savršen su odabir u ljetnim mjesecima kada standardne parfeme manje koristimo, a osim što nam s njima kosa miriše božanstveno, veliki je plus što ju i njeguju i štite

Parfemima svake vrste, priznajemo, jako teško odolijevamo, a oni koji su nam ovoga puta privukli pažnju jesu parfemi za kosu. Niti jedan proizvod koji je deklariran kao takav ne spada među one koji su nam za život neophodni, ali budući da uz njih mirišimo božanstveno, svakako spadaju među one bez kojih možemo, ali ne želimo.

Zabavna i nerijetko jeftinija alternativa standardnim parfemima posebno je popularna u ljetnim mjesecima kada kosu peremo češće no inače i želimo da za nama ostaje najčarobniji mirisni trag, a pogotovo u onim najvrućim danima kada se klasični parfemi ni ne preporučuju zbog sunčevih zraka koje u kombinaciji s fotosenzibilizirajućim tvarima koje parfemi sadrže mogu rezultirati fototoksičnim dermatozama odnosno reakcijama na koži sličnim opeklinama.

 | Autor: Instagram @simrasaluxuries Instagram @simrasaluxuries

Parfemi ili maglice za kosu obično imaju hidratantno djelovanje zahvaljujući hijaluronskoj kiselini, ali i drugim prirodnim sastojcima koji uz to što prikrivaju neugodne mirise, štite kosu od UV zraka i zaslužni su za njezinu besprijekornu teksturu i sjaj. Poželjno je i da parfem sadrži i one sastojke koji će te usput riješiti naelektrizirane i ispucale kose, osim osim što će od njih kosa besprijekorno mirisati.

Također je vrlo vjerojatno za očekivati da parfemi za kosu neće sadržavati alkohole kao što je to slučaj s klasičnim parfemima koje se baš zbog alkohola ne preporuča špricati po kosi jer ju jako isušuju i uzrokuju lomljenje.

Sve što trebaš znati o parfemu za kosu Možda vas zanima Sve o parfemima za kosu: zašto ga nositi i kako, koliko miris ostaje u kosi... Rubrika Beauty Beauty

Voliš li parfeme i želiš li proširiti svoju kolekciju ili pak samo isprobati nešto novo, obavezno daj šansu nekima od najboljih parfema za kosu koji postoje na tržištu. Tko zna, možda ti se neki svidi do te mjere da će zauvijek zamijeniti tvoj standardni omiljeni parfem.

Nastavi listati za naš odabir onih najboljih i kladimo se da ćeš za koju minutu imati svog favorita!

 | Autor: Kayali Kayali

295 Kn, Sephora

Iako na bočicama Kayali nema otisnutog imena Huda Kattan, kvaliteta i vizija iza ove luksuzne linije mirisa prepoznatljive su na prvi udah. Nekoliko špriceva iz ove tople cvjetne maglice namirisat će i omekšati kosu aloe verom i uljem kamelije.

 | Autor: Being Frenshe Being Frenshe

110 Kn, Target

Sigurni smo da ne postoji proizvod brenda Being Frenshe iza kojeg stoji Ashley Tisdale koji ne miriše jako, jako dobro. Cashmere Vanilla zrela je verzija klasične, slatke arome i potiče nas da uvijek odvojimo pokoji trenutak kako bismo pronašli svoj unutarnji mir.

 | Autor: Sol de Janeiro Sol de Janeiro

257 Kn, Lyko.com

Sol de Janeiro najpoznatiji je po Brazilian Bum Bum kremi koja zaglađuje kožu, vraća elastičnost i miriše poput jako skupog i finog deserta. Mirisna maglica za kosu i tijelo Brazilian Crush Cheirosa '62 sadrži iste note slane karamele, pistacija i vanilije, ali unatoč gurmanskom štihu, miris je slojevit i nije previše intenzivan.

 | Autor: Chanel Chanel

480 Kn, Chanel.com

Pretočena u mat verziju kultne bočice parfemskog klasika, N°5 The Hair Mist obogaćena aktivnim sastojcima dobivenim od ruže i jasmina raspršuje suptilne note mirisa i daje kosi sjaj i svilenkastu teksturu. Ova je maglica za kosu formulirana kako bi ponudila nešto laganije iskustvo od onoga koje nudi najpoznatiji cvjetno aldehidni buket na svijetu.

 | Autor: Gisou Gisou

610 Kn, Sephora

Kada je Gisou svojoj ponudi dodao miris za kosu prožet medom, nitko nije bio iznenađen, ali predvidljivost je apsolutno u redu kada su svi vaši proizvodi hranjivi, luksuzni i savršenog mirisa. Napravljen od meda iz pčelinjeg vrta Mirsaleh u Nizozemskoj, Gisou's Honey Infused Hair Perfume hidratizira kosu i ukroćuje kovrčavost, dodajući dašak slatkoće parfemu kojeg taj dan nosiš.

 | Autor: Oribe Oribe

200 Kn, Top.hr

Oribe Côte D'Azur Hair Refresher neutralizira neugodne mirise i zaglađuje kosu pa kosa danima izgleda i miriši jednako dobro kao i prvog dana. Prepoznatljivi miris jasmina, sandalovine i bergamota samo su šećer na kraju ove divne mirisne priče.

 | Autor: Acqua di Parma Acqua di Parma

480 Kn, Sephora

Ako i inače voliš miris ruže, Acqua di Parma Rosa Nobile Hair Mist je miris kao stvoren za tebe. Uz ružu, note mošusa i cedra kosi daju nježan cvjetni miris, a sastojci za regeneraciju koje sadrži učinit će svaki tip kose mekanim poput svile. 

 | Autor: Byredo Byredo

590 Kn, Byredo.com

Što je bolje od parfema Mohave Ghost brenda Byredo? Mi kažemo isti miris upakiran u proizvod značajno manje cijene. Inspiriran biljkama koje se usuđuju bujati u pustinji Mohave, cvjetne note u ovom mirisu izbijaju iz drvenaste, mošusne baze, a u kombinaciji s omiljenim parfemom, ovo bi ti lako moglo postati omiljeno olfaktorno putovanje. 

 | Autor: Fable & Mane Fable & Mane

214 Kn, Sephora

Fable & Mane HoliRoots Hibiscus Hydrating Hair Oil Mist prvenstveno je namijenjen njezi kose, a tek nakon toga brine o njezinom mirisu. Ovaj hibrid uljane maglice prepun je hranjivog ogrozda i skvalana za laganu, ali učinkovitu hidrataciju, a voćni, cvjetni miris toliko je lijep da ćeš zaboraviti koliko je dobar za tvoju kosu.

 | Autor: Dyptique Dyptique

368 Kn, ModusDesignShop.hr

Već ilustracija Matthieua Cosséa na bočici Diptyqueovog Ilio Hair Mista sugerira da je riječ o predivnom luksuznom proizvodu, a lagani i puderasti miris s notama opuncije i irisa koji te u trenu vodi na obalu Mediterana to definitivno i potvrđuje. 

 | Autor: Maison Francis Kurkdjian Paris Maison Francis Kurkdjian Paris

501 Kn, Parfumerija Lana

Maison Francis Kurkdjian Paris Baccarat Rouge 540 mirisni je klasik zavidne reputacije, a mirisna maglica za kosu jednako je sofisticirana i gurmanska kao originalni parfem. Note jantara, šafrana i cedra i dalje su tu, samo u malko suptilnijem obliku, ali još uvijek dovoljno snažnom da se svi krenu okretati za tobom.

 | Autor: Juliette Has A Gun Juliette Has A Gun

380 Kn, Top.hr

Juliette Has a Gun još je jedan parfemski klasik pretočen i u maglicu za kosu i tijelo. Ova formula dijeli miris svog mošusnog parfemskog brata, ali ne sadrži alkohol i malo je suptilnija. Tople drvenaste note u bočici osvojit će te u sekundi!

 | Autor: Thierry Mugler Thierry Mugler

490 Kn, BoutiqueCastello.com

Parfem Angel Thierryja Muglera apsolutno je zasluženo postao jedan od najprodavanijih parfema u modernoj povijesti, a ovaj jedinstveni spoj nota citrusa, dinje, breskve i šljive s toplim srcem od vanilije, sandalovine i pačulija pretočen je i u maglicu namijenjenu kosi. Nešto nježniju, ali nimalo manje opojnu i šarmantnu. 

Photo: sephora.com

Komentari 0