Beauty

13 najboljih krema za učvršćivanje, od vrata i dekoltea do trbuha i nogu, sve je zategnuto

  • Gubitak kolagena i elastina obično se događa polako i ravnomjerno sve dok jednog dana možda ne primijetiš da tvoja koža više nije tako zategnuta
  • Osim medicinskih zahvata za učvršćivanje i podizanje kože, korištenje neke od najboljih krema za zatezanje kože jednostavan je i isplativ način za smanjenje znakova starenja
  • Kreme za učvršćivanje zamisli kao hidratantne kreme s prednostima, evo koje su najučinkovitije

Stručnjaci tvrde kako je pozitivna strana korištenja krema za učvršćivanje kože to što redovitim korištenjem kožu održavaju lijepom i relativno zategnutom, a idealne su kada se ne planiraju kozmetički zahvati. Međutim, nemoj očekivati razliku preko noći, jer će trebati više vremena da se vide rezultati. Stručnjaci predlažu da se potraže opcije s retinoidima (ili alternativama poput bakuchiola) i peptidima protiv starenja, koji stimuliraju proizvodnju kolagena, niacinamidom za poboljšanje teksture kože, kao i sastojcima poput humektanata za hidrataciju, emolijensa za podršku barijeri kože i okluzivnih sredstava kako bi koža zadržala svu tu vlagu te imala puniji izgled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nécessaire (@necessaire)

Kolagen je jedna od glavnih komponenti kože, jer daje snagu i volumen te daje koži strukturu. Ključan je za održavanje čvrstine i mladolikosti kože, a kako se njegova proizvodnja smanjuje, naša koža gubi čvrstoću. Uz starenje, još jedan glavni krivac za gubitak kolagena u koži je izlaganje suncu. Ukupni gubitak kolagena u koži uzrokovan je dvama faktorima: povećanom razgradnjom kolagena i inhibicijom proizvodnje kolagena. Oboje se stimulira izlaganjem UV zračenju.

Možda vas zanima Dehidriranoj koži treba više od vode - evo što joj je zaista potrebno da zablista Rubrika Native sadržaj Native sadržaj

Ovdje smo napravili popis od 13 najboljih krema za učvršćivanje kože u koje se kunu beauty stručnjaci i korisnici, a koje imaju rezultate za gotovo svako područje tijela.

1. Najbolja krena za oporavak kožne barijere

Pür Minerals Get a Lift Firming Facial Cream Moisturizer

Prednosti: Bogat antioksidansima

Mane: Nekima miris može biti iritantan

Ova učvršćujuća hidratantna krema štiti barijeru kože i bori se protiv oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Emolijensi poput ceramida i masnih kiselina u ovoj hidratantnoj kremi podupiru barijeru kože, čineći kožu glatkom i bujnijom. 

Antioksidansi poput ekstrakta lucerne pomažu u zaštiti kože od oštećenja slobodnih radikala uzrokovanih onečišćenjem i UV zrakama koje mogu ubrzati razgradnju kolagena. Cijena: 35,70 eura. 

Ključni sastojci: Glicerin, ekstrakt lucerne

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

2. Najbolja krema za zrelu kožu

SkinCeuticals Triple Lipid Restore 2:4:2

Prednosti: Brzo se upija

Mane: -

Prirodni kolesterol, ceramidi i masne kiseline u ovom tretmanu pomažu vratiti elastičnost i potaknuti hidrataciju, dok vitamin E pomaže u borbi protiv oštećenja od okoliša. Izvrsna krema za lice. Cijena: 136,33 eura. 

Ključni sastojci: Esencijalni lipidi, vitamin E, eterična ulja

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

3. Najbolji losion za tijelo bez mirisa

Nécessaire The Body Lotion

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Prednosti: Idealan za osjetljivu kožu

Mane: -

Ovaj losion za tijelo prepun je vitamina i brzo se upija kako bi pomogao poboljšati izgled i osjećaj kože tijekom vremena, dok istovremeno povećava čvrstoću. Cijena: 25,45 eura. 

Ključni sastojci: Niacinamid, ulja marule, cacay i ulja livadne pjene

 

4. Najbolja krema za vrat i prsa

Cosmedix Illuminate & Lift Neck and Decollete Treatment

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Prednosti: Hidratizira

Mane: /

Cosmedixov tretman za posvjetljavanje i podizanje vrata i dekoltea sadrži tetraheksildecil askorbat, snažan oblik vitamina C koji ima antioksidativna svojstva koja pomažu u zaštiti kože od oštećenja slobodnih radikala izazvanih onečišćenjem i UV zrakama koje mogu ubrzati razgradnju kolagena. Također sadrži ekstrakt matičnih stanica runolista, još jedan snažan antioksidans, te peptide protiv starenja koji pomažu podići i zagladiti kožu. Cijena: 70,49 eura. 

Ključni sastojci: Tetraheksildecil askorbat, palmitoil tripeptid-38, ekstrakt matičnih stanica runolista

5. Najbolja krema za cjelodnevno korištenje

RéVive Supérieur Body Renewal Firming Cream

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Prednosti: Svilenkasta struktura

Mane: -

Ova luksuzna krema za tijelo sadrži hijaluronsku kiselinu koja omekšava i njeguje kožu, dok proteini Bio-Renewal i Bio-Firming pomažu zategnuti i ujednačiti ton kože. Cijena: 124 eura. 

Ključni sastojci: Aloe Vera, hijaluronska kiselina, niacinamid

6. Najbolja krema za noge

Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Prednosti: Brzo se upija

Mane: Sadrži miris

Ova kultna omiljena krema poznata je po svom tropskom mirisu i sposobnostima zaglađivanja kože. Gusta, glatka krema izvrsna je za one koji imaju i suhu kožu, a sadrži guaranu, brazilsku biljku bogatu kofeinom poznatu po svojstvima koja stimuliraju kožu. Cijena: 18,80 eura. 

Ključni sastojci: Vitamin E

7. Najbolja drogerijska krema

Pond's Rejuveness Advanced Hydrating Night Cream

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Prednosti: Izvrsna za zrelu kožu

Mane: /

Ova krema hidratizira, a istovremeno ima blagotvorno djelovanje protiv starenja, sadrži niacinamid za poboljšanje teksture kože i retinol za poticanje proizvodnje kolagena. Također hidratizira glicerinom i podupire kožnu barijeru proceramidima. Cijena: 9,10 eura. 

Ključni sastojci: Vitamin B3, retinol

8. Najbolja krema za fine linije i bore

Olay Regenerist Cream

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Prednosti: Dostupno s mirisom ili bez mirisa

Mane: /

Ova hidratantna krema prepuna je amino-peptidnog kompleksa za punu kožu i zaglađivanje sitnih bora. Cijena: 24,95 eura. 

Ključni sastojci: vitamin B3, amino-peptidi i hijaluronska kiselina

9. Najbolja krema za tijelo za zrelu kožu

Crepe Erase Advanced Body Repair Treatment

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Prednosti: Kremasta tekstura

Mane: -

Smanjenje kolagena i elastina neki su od glavnih razloga zašto koža tijela može izgubiti čvrstoću. Ova krema bez mirisa ne samo da njeguje suhu kožu, nego pomaže i u njezinoj prirodnoj proizvodnji elastina. Cijena: 76,90 eura. 

Ključni sastojci: salicilna kiselina, maslinovo ulje, ulje sjemenki grožđa

10. Najbolje krema za ruke i noge

StriVectin Tighten & Lift Crepe Control Tightening Body Cream

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Prednosti: Lagana krema

Mane: -

Tripeptidi u ovoj popularnoj kremi za tijelo—kojom je oduševljeno više od 1000 kupaca Amazona—namjeravaju poboljšati elastičnost kože, dok njezin maslac od murumuru sjemenki neprimjetno revitalizira suhu, grubu kožu. Cijena: 53,64 eura. 

Ključni sastojci: mliječna kiselina

11. Najbolja krema za neujednačen ton

Augustinus Bader The Body Cream

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Prednosti: Nemasna je

Mane: -

Augustinus Bader je s razlogom kultni favorit. Ova krema za tijelo pomaže u pokretanju prirodnog procesa oporavka kože, a sadrži i kombinaciju aminokiselina i vitamina za učvršćivanje kože, za borbu protiv oštećenja izazvanih suncem, pa čak i blijeđenje strija. Cijena: 84 eura. 

Ključni sastojci: Shea maslac, bisabolol, TFC8

12. Najbolja krema za vrat i prsa sa zaštitnim faktorom

Perricone MD Cold Plasma Plus+ Neck & Chest Broad Spectrum SPF 25

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Prednosti: Pomaže smanjiti tamne mrlje

Mane: -

Jedan od načina na koji se mogu smanjiti šanse da doživimo degradaciju kolagena i elastina u svom tijelu je prakticiranje pametnog ponašanja prema suncu, uključujući zaštitu od sunca na svakodnevnoj bazi. Ova krema za vrat i prsa, koja uključuje SPF 25 širokog spektra, izvrstan je početak. Cijena: 92 eura. 

Ključni sastojci: Vitamin C, bakar, antioksidansi

13. Najbolja krema za trbuh

Maelys Cosmetics B-Flat Belly Firming Cream

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Prednosti: Hidratizira

Mane: Može iritirati osjetljivu kožu

Ako ti je opuštena koža na trbuhu problem, ovaj odabir definitivno je sjajan. Sastojci kao što je pink pepperslim, biljni ekstrakt, zaglađuju kožu, dok ekstrakt avokada poboljšava izgled strija, a shea maslac i hijaluronska kiselina održavaju kožu hidratiziranom i vlažnom. Cijena: 44,86 eura. 

Ključni sastojci: Ekstrakt kave Arabica, hijaluronska kiselina, kolagen

Djeluju li doista kreme za zatezanje kože?.

Da, ali postoji 'kvaka': Moraju se koristiti redovito. Prevencija i održavanje su ključni. I nemoj očekivati rezultate preko noći.

Koje su još dostupne opcije za zatezanje kože?

Pametno ponašanje prema suncu, uključujući zaštitu od sunca na svakodnevnoj bazi, tretmane u ordinaciji koji stimuliraju kolagen i topikalni proizvodi koji stimuliraju kolagen i/ili smanjuju gubitak kolagena. Također se preporučuje protuupalna dijeta. To znači prehrana bogata voćem i povrćem, nemasnim proteinima, zdravim žitaricama i niskim udjelom šećera i drugih rafiniranih ugljikohidrata i prerađene hrane.

Zašto? Sve se svodi na šećer. Višak molekula šećera veže se za kolagen i elastin kroz proces koji se zove glikacija, što u konačnici uzrokuje gubitak snage i fleksibilnosti kolagenskih i elastinskih vlakana.

Koliko je vremena potrebno da se vide rezultati kreme?

Pripremi se čekati najmanje mjesec dana kako bi vidjela primjetne rezultate učvršćivanja kože, ali čestim korištenjem možeš vidjeti promjene tijekom vremena.

Koliko dugo obično traju rezultati zatezanja?

Topikalni proizvodi moraju se koristiti kontinuirano za najbolje rezultate, inače će učinci biti kratkotrajni. Stručnjaci preporučuju korištenje ovih krema na dnevnoj ili tjednoj bazi za dugotrajnije i vidljivije učvršćivanje kože.

Možda vas zanima Kožu nije dovoljno mazati kremama sa SPF-om, potrebna joj je zaštita od sunca iznutra Rubrika Beauty Beauty
Photo: Unsplash

Komentari 0