Beauty

10 neodoljivih uniseks mirisa: kad je parfem tako dobar da ga stalno međusobno krademo

  • Koncept uniseks parfema oslobađa se starih normi i ruši zidove koji su odvajali muške i ženske mirise
  • Sve je započelo još 1994. kada je Calvin Klein lansirao prvi, sada ikonični, parfem koji jednako dobro pristaje njoj i njemu, CK One
  • Danas, postoji širok spektar izbora i sjajnih mirisnih spojeva koji uniseks parfeme čine tako poželjnima

Marketinškim alatima dugi niz godina parfemi se raščlanjuju prema spolu, no u stvarnosti parfemi prvotno i jesu bili ono što danas nazivamo uniseks - jedinstvene namjene i bez podjele na muške i ženske. Srećom, današnji potrošači cijene individualnost i autentičnost, a parfemi koje mogu nositi žene i muškarci postaju svojevrsni izraz slobode. 

Uniseks parfemi često sadrže balansirane kombinacije citrusa, cvjetnih tonova i drvenih nota pritom pružaju osvježavajuću i elegantnu mirisnu dimenziju. Također, i sama ambalaža ovih parfema često je neutralnog dizajna. Elegantne i jednostavne bočice osmišljene su kako bi privukle širi krug potrošača bez obzira na spol.

Možda vas zanima O parfemima se očito uči od malih nogu: Francis Kurkdjian dizajnirao je novi Dior parfem za bebe Rubrika Beauty Beauty

Parfemi donose određeni dodir luksuza u svakodnevni život, oni nisu samo miris, već i alat koji će povećati tvoje samopouzdanje i popraviti raspoloženje. Stoga, složit ćeš se s nama kad kažemo da nošenje omiljenog parfema pomaže da se osjećamo sjajno u svojoj koži, a s odabirom neke od divnih uniseks varijanti - to ćeš postići u tren oka.

Tom Ford Fucking Fabulous Eau de Parfum

Ovaj provokativni miris kombinira drvenaste i orijentalne note, stvarajući senzualnu esenciju moći i elegancije. Gornje note su muškatna žalfija i lavanda, srednje su gorki badem, koža, vanilija i korijen irisa, a one bazne koža, mahune tonke, cashmeran, bijelo drveće i amber. Bočica također odražava sofisticiranu estetiku brenda, pa ne čudi da je ovo jedan od omiljenih unisex odabira.

 | Autor: Foto: Douglas, Tom Ford Fucking Fabulous Eau de Parfum 30 ml (266,19 eura)

Prada d'Amande Eau de Parfum 

Prada d'Amande Eau de Parfum predstavlja intenzivan i sofisticiran miris koji osvaja svojom delikatnom kombinacijom nota badema i citrusa. Ova elegancija dolazi u prepoznatljivoj Prada bočici koja odražava raskoš i jednostavnost brenda. Note anisa u kombinaciji sa začinskim cvjetnim akordom stvaraju središte mirisa, dok bazu mirisa čini tonka zrno.

 | Autor: Foto: Douglas, Prada d'Amande Eau de Parfum 100 ml (163,29 eura)

Maison Margiela Coffee Break Eau de Toilette

Maison Margiela Coffee Break Eau de Toilette donosi osvježavajući i stimulirajući doživljaj inspiriran mirisom kave. Mirisne note uključuju akord mliječne pjene, esenciju lavande i peperminta. Ovaj miris idealan je odabir za sve ljubitelje profinjenih i jedinstvenih mirisnih nota koje stvaraju osjećaj uživanja u svakom trenutku.

 | Autor: Foto: Douglas, Maison Margiela Coffee Break Eau de Toilette 30 ml (60,39 eura)

ZARKOPERFUME The Muse Eau de Parfum 

The Muse je idealan odabir za one koji žele ostaviti suptilan, ali nezaboravan dojam jer ovaj parfem je izrazito karakteran. Iako klasične mirisne note ne prepoznajemo na prvu, miris je obogaćen White Oud akordom koji mu pruža meku kompoziciju.

 | Autor: Foto: Douglas, ZARKOPERFUME The Muse Eau de Parfum 50 ml (102,06 eura)

Jo Malone London Wood Sage & Sea Salt Cologne

Inspiriran morskim zrakom i drvenastim notama, ovaj parfem stvara harmoničan spoj svježine i topline, a lagana i sofisticirana aroma savršena je za svakodnevno nošenje. Gornja mirisna nova uključuje sjeme Ambrete, srednja morsku sol, a donja žalfiju.

 | Autor: Foto: Douglas, Jo Malone London Wood Sage & Sea Salt Cologne 30 ml (79,99 eura)

ARMANI Pivoine Suzhou Eau de Toilette 

Inspiriran kineskim vrtovima, ovaj parfem obuhvaća bogatstvo cvjetne note božura. Lagan i osvježavajuć, savršen je za svakodnevno nošenje uz neodoljiv spoj orcanoxa™, mošusa i pačulija.

 | Autor: Foto: Douglas, ARMANI Pivoine Suzhou Eau de Toilette 50 ml (142,89 eura)

XERJOFF Erba Pura Eau de Parfum

Drvenast i voćni, s baznim notama ambra, mošusa i vanilije, XERJOFF Erba Pura Eau de Parfum stvara neodoljivu harmoniju mirisnih doživljaja. Elegantna bočica doprinosi luksuznom dojmu brenda, a parfem je idealan odabir za one koji traže miris koji istovremeno odiše svježinom i raskošnom toplinom.

 | Autor: Foto: Douglas, XERJOFF Erba Pura Eau de Parfum 50 ml (163,12 eura)

Chopard Orange Mauresque Eau de Parfum 

Chopard Orange Mauresque Eau de Parfum predstavlja uzbudljiv spoj svježih i citrusnih nota naranče s orijentalnim akordima. Ovaj parfem donosi osvježavajuću i toplu harmoniju mirisa, ističući kombinaciju biljaka kao nit vodilju mirisa. 

 | Autor: Foto: Douglas, Chopard Orange Mauresque Eau de Parfum 100 ml (292,65 eura)


Tom Ford Eau De Soleil Blanc Eau de Toilette

Ovaj jak i senzualan parfem prožet je notama bijelog cvijeta i citrusa. Gornje note mirisa su ljuta naranča, neroli, cedar, bergamot, pistachio, kardamon, petit grain, ružičasti papar i kim, one srednje su tuberoza, cvijet naranče iz Tunisa, ylang-ylang, jasmin i galbanum, dok bazne note parfema čine kokos, vanilija, mahune tonke, amber i benzoin.

 | Autor: Foto: Douglas, Tom Ford Eau De Soleil Blanc Eau de Toilette 30 ml (99,41 eura)

XERJOFF Muse Eau de Parfum

XERJOFF  Muse je neodoljiv odabir za ljubitelje mirisa koji žele istaknuti svoju raskoš i sofisticiranost s cvjetnim aromama, odnosno baznim notama ambra, benzoina, kupina, pačulija. Ovaj parfem je izuzetno aromatski, jednostavan, ali istovremeno tako upečatljiv.  | Autor: Foto: Douglas, XERJOFF Muse Eau de Parfum 50 ml (185,15 eura)

Photo: Foto: Instagram @hannaschonberg

Komentari 0