Preslatko! Mali klokan provirio je iz maminog tobolca u zagrebačkom zoološkom vrtu

Neven Vrbanić
Vidi originalni članak
  • Rastopili smo se na prizore iz zagrebačkog zoološkog vrta 
  • U australskoj nastambi mali valabi, vrsta klokana, gleda svijet iz maminog tobolca
  • Dobar razlog za posjetiti ZOO, posebno 4. svibnja kada je tamo Dan Australije

U zagrebačkom zoološkom vrtu ovih dana posjetitelji mogu vidjeti neodoljive prizore u australskoj nastambi. Tamo su se smjestili močvarni valabiji, klokani iz istočne Australije, a svu pažnju ukrao je jedan mališan. Naime, mladunče je prvi put provirilo iz tobolca svoje majke prije dva tjedna, a takvi prizori bili su uistinu ekskluzivni. No, ova je beba toliko znatiželjna da sada glavicu uvlači u tobolac samo kako bi se odmorila. 

BEAUTY TRIKOVI Ovako ćeš biti mirisna i svježa cijeli dan - čak i kad krenu paklene vrućine

"Riječ je o prvoj bebi nove obitelji močvarnih valabija na zagrebačkoj adresi. Glava obitelji je trogodišnji mužjak Skibo koji je u Zagreb stigao iz Belgije. S njim žive dvije upola mlađe ženke pristigle iz Francuske. Jedna od njih mama je neodoljivog maksimirskog mališana," istaknuo je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

RECENZIJA NOVINARKE Isprobala sam novi mobitel za kojim svi lude - je li ispunio moja očekivanja?

Osim što će posjetitelji moći uživati u ovim nesvakidašnjim prizorima u australskoj nastambi, u subotu, 4. svibnja, u zoološkom vrtu očekuje ih i Dan Australije. Cilj ovog događaja je približiti Australiju kroz njezinu prirodu, sport, kulturu, gastronomiju, običaje i umjetnost.

Posjeti Miss7.24sata.hr