Dječak je pozvan na rođendan, a na pozivnici je stajalo da za dolazak mora platiti 500 kuna i kupiti točno određen dar

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Jedna je iznenađena majka na forumu podijelila neobičnu pozivnicu koja je njezinom sinu uručena za dječji rođendan
  • U pozivnici je stajalo kako treba podmiriti troškove rođendana, prijevoz i ulaznice na karting
  • No, tu nije bio kraj zahtjevima jer su slavljenikovi roditelji od uzvanika zatražili i točno određen poklon

Dječje rođendanske zabave bi trebale biti jednostavne proslave ispunjene dječjoj cikom i veseljem. Osim kupovine poklona, roditelji uzvanika najčešće ne očekuju snositi dodatne troškove slavlja. Ovim razmišljanjem vodila se i jedna britanska majka, no ostala je nemalo iznenađena kada joj je sin uručio pozivnicu za prijateljev rođendan. U njoj je stajalo kako je pozvan na karting, no ulaznicu u iznosu od 70 funti (približno 555 kuna).

Life&style Riješi kviz i otkrit ćemo ti kakva si na plaži! Možda se iznenadiš!

"Ovo je zaista pohlepno"

Iznenađena majka svoju je situaciju podijelila na jednom forumu. Osim što su od uzvanika zatražili Amazonove darovne kartice, roditelji slavljenika kontaktirali su ovu majku i zatražili je da sudjeluje u plaćanju ulaznica za karting, transportu i ostalim sitnicama vezanima uz proslavu. „Jesam li ja nerazuma ako mislim da je ovo zaista pohlepno i graniči s glupošću? – upitala je ostale sudionike foruma. „Moj sin je novi u školi i bio je tako sretan što je pozvan na karting party, ali ispada da je cijeli razred bio pozvan“ – dodala je.

Specifični zahtjevi

U pozivnici su jasno bili navedeni datum, mjesto, potreban transport kako bi se stiglo do drugog gradića u kojem je karting staza te zahtjev za specifičnim poklonom – Amazonovom darovnom karticom. Roditelji slavljenika kontaktirali su je u nekoliko navrata. Prvo su zatražili depozit od 160 kuna za karting i 240 kuna za dnevne troškove. A nakon toga je uslijedio zahtjev za podmirenje troškova transporta u iznosu od 240 kuna. Time se iznos bez uključene cijene poklona popeo na 640 kuna!

Beauty Saznaj kako zablistati poput J.Lo i zavesti svakog muškarca uz minimalan trud

Nema kraja zahtjevima

No tu nije bio kraj. Slavljenikova majka joj je uputila i zahtjev kako treba pripremiti i piknik te donijeti hranu, kako ona ne bi morala donijeti ništa. Bila je to kap koja je prelila čašu. „Željela sam je odbiti još nakon zahtjeva za unajmljivanjem minibusa, ali ovime je pretjerala. Radije ću sina s prijateljima sama odvesti na karting po ovoj cijeni“ – napisala je. Ostale su majke bile prestravljene ovim zahtjevima za novcem. „To je stvarno bezobrazno. Nitko ne bi trebao plaćati tuđe rođendanske proslave“, „Što se zaboga događa s ljudima“ i „Moje dijete ne bi išlo na takvu proslavu“ samo su neki od komentara ljutih čitateljica foruma. A koje tvoje mišljenje o ovoj temi?

Posjeti Miss7.24sata.hr