Dora 2019: uzbuđenje raste, a poznati glazbenici ispričali su nam što očekuju od nastupa

instagram @janko_popovic_volaric
Vidi originalni članak
  • Sutra je Dora, a mi smo pitali domaće zvijezde kako se pripremaju
  • Telefonski smo razgovarali s Nedom Parmać, Bojanom Jambrošićem, Bernardom Brunović, Domenicom i Leom Mijatović
  • Probe u Opatiji upravo su u tijeku

Parfemi Što kaže horoskop, koji parfem najviše odgovara tebi, a koji tvom muškarcu?

Dora, hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije, vratio nam se nakon godina stanke. Pjesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu opet može birati i publika, a spektakli iz Opatije moći ćemo gledati na programu HRT-a 16. veljače, s početkom u 12 sati. Imena izvođača poznata su već neko vrijeme. Mlade nade već smo predstavili, a potom smo pričekali  da se stvari dobrano zahuktaju i odlučili dobro nam poznate zvijezde pitati kako teku pripreme te što očekuju od nastupa.

Gelato sisters

Pod imenom Gelato sisters kriju se Sanja Parmać, Neda Parmać i Romana Pavliša, ''pin up'' trio koji nas je dosada osvajao fantastičnim obradama velikih hitova te jedinstvenim i profinjenim stilom kakav je uistinu ne viđa često. Tri dame na Dori nastupaju s pjesmom ''Back To The Swing'' koja, već samim naslovom, prati stil koji je bend marljivo izgradio u tri godine postojanja. O tome kako se spremaju za nastup porazgovarali smo s Nedom Parmać. 

''Već smo 120 puta otpjevale i otplesale pjesmu s koreografijom tako da stvarno smatram da smo spremne za Doru. Haljine su nam upravo gotove jer je kod nas uvijek sve pomalo u zadnji tren, ali imam osjećaj da je tako i najbolje. Nosimo haljine Grete Gudelj koja je osmislila naše stylinge za nastup i cijela kostimografija koja će biti na pozornici je Gretin rad.'' - kaže Neda koja je, s bivšom grupom Femminem, već predstavljala Hrvatsku na Euroviziji. 

''Što očekujemo? Bilo bi lijepo kad bismo pošle na Eurosong. To bi meni, doduše, sada bila treća sreća.  Ali treća sreća je treća sreća! Ono što stvarno priželjkujemo je da ostavimo dojam na ljude, da nas uoče, da se pomaknemo stepenicu gore što se tiče prepoznavanja publike. Gelato sisters sada postoji već tri godine i radimo dosta koncerata. Međutim, imamo osjećaj da nas šira javnost još uvijek ne poznaje dobro i želimo ostaviti dojam na njih.'' - dodaje Neda te zaključuje kako je ipak najvažnije da dobro otpjevaju pjesmu u koju vjeruju. 

Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić 

Na Doru ove godine stiže i duet koji vokalno obećava mnogo. Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić stižu s pjesmom ''Vrijeme predaje'', a Bojana smo ulovili baš na putu za Opatiju gdje će se održati Dora. 

''Naše su pripreme zapravo već završile. Vozim se po Danijelu pa krećemo za Opatiju. Već smo imali prilično velike pripreme, s backvokalima, mikrofonima,... Upriličili smo malu Doru za sebe, da vidimo kako će sve to izgledati na pozornici. Već su nam spremni i kostimi. Danijela ima divnu haljinu, ja odijelo. Malo smo se uskladili.'' - otkrio nam je Bojan u telefonskom pozivu u četvrtak.

''Očekujem, prvenstveno, da dobro odradimo nastup. Naravno, veselio bi nas dobar plasman. Nekako vjerujem da se ove godine na Doru nitko nije došao samo promovirati. Svi žele sjajno odraditi nastup i pripremaju se. U konačnici, važno je da dobro odradimo nastup, a ostalo ćemo prepustiti žiriju i ljudima.'' - kaže Bojan koji, uz Danijelu, namjerava dati sve od sebe.

Life&style Kriterij je čudan, ali postoji 6 osobnosti frajera. Koji je tvoj?

Bernarda Brunović

Nakon što je sve oduševila u njemačkoj verziji The Voicea, Bernarda Brunović stiže na Doru i pokušat će osvojiti svoj hrvatski kipić te svoju domovinu predstavljati na Eurosongu. ''Pripreme idu super, sve se već posložilo i stvarno željno iščekujem nastup. Moje pripreme baš nisu kako bi trebale biti, naime, uhvatila me gripa i temperatura tako da sam od jučer pod antibiotikom, i nisam baš najbolje. Radeći ovaj posao već sam na to navikla, ali se nadam da ću uspjeti ozdraviti do subote.'' - kaže Bernarda kojoj držimo fige da se što prije oporavi i sve oduševi nastupom.

''Što se tiče treme, nemam tremu. Fokusirana sam na svoju pjesmu, da je što bolje otpjevam, da doprem do srca ljudi. A to je, vjeruj, meni najdraža pobjeda.'' - poručuje Bernarda koja će otpjevati pjesmu ''I Believe In True Love''.

Lea Mijatović

Za Doru je već spremna i pjevačica Lea Mijatović koja će se predstaviti s pjesmom ''Tebi pripadam''. Na stranicama Eurosonga obećaju radijski hit i pamtljivu baladu, a mi jedva čekamo čuti moćni vokal ove prekrasne pjevačice. ''Već sam spremna. Drugu probu već sam odradila, a večeras je i generalna proba koja se ocjenjuje. Redateljske palice već su izrežirale kako će sve izgledati. Eto, mislim da je sve spremno.'' - kaže uzbuđena Lea koju smo pozivom zatekli u petak, odmah poslije nastupa na drugoj probi u Opatiji.

Leu smo morali pitati što točno očekuje od svog prvog nastupa na Dori. ''Ovih dana s novinarima sam se znala šaliti kako očekujem pobjedu, ali, naravno, nije to u mojoj moći. U svemir odašiljem samo lijepe želje. Nastupam šesta i nadam se da moja konačna pozicija neće biti lošija od tog rednog broja nastupa.'' - zaključuje pjevačica koju smo prepustili slatkom iščekivanju nastupa i subotnjeg prijenosa uživo.

Domenica

U Opatiji smo zatekli i Domenicu, mladu splitsku nadu koja se priprema za svoju prvu Doru. ''Trenutno se nalazim u Opatiji gdje radimo probe i baš sam jako uzbuđena oko Dore. Imam predivan tim ljudi s kojima radim i apsolutno im vjerujem. Naravno, očekujem da će nastup biti točno onakav kako smo ga i zamislili od samog početka.'' - kaže Domenica koja uživa u svojim prvim pripremama.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr