Ove slavne holivudske glumice i pjevačice priznale su kako su lagale o svojim godinama, evo i zašto

Shutterstock Kolaž Jennifer Lopez i Sandra Bullock
Vidi originalni članak
  • Godine su samo broj, reći će mnogi, no nekima to pada teže nego drugima
  • Iako godina našeg rođenja ne mora biti presudna i možemo se osjećati mnogo mlađe ili, pak, starije najteže je ipak onima u svijetu zabave
  • Hollywood je rigorozan prema zvijezdama, a za ulogu karijere poznati su često morali lagati o svojim godinama i to su priznali 

Dob može biti osjetljiva tema, posebno u industriji zabave. Neki ljudi ne vole priznavati svoju dob nakon što navrše okruglih 30 ili 40, a za druge dob nije ništa drugo nego broj - stari smo samo onoliko koliko se osjećamo staro, bilo to 25 ili 55 godina, zar ne? Ali za zvijezde to nije tako jednostavno, pogotovo za žene. Njihova dob može biti presudna za dobivanje uloge ili propuštanja igranja glavne zvijezde. Mnogo poznatih osoba, svih spolova, lagalo je o svojoj dobi i to priznalo!

Mila Kunis

Kad je sada 37-godišnja Mila Kunis prvi put bila na audiciji za Lude sedamdesete, imala je samo 14 godina - nedovoljnoda bi dobila ulogu Jackie Burkhart, koja će pokrenuti njezinu karijeru. Tako je izmislila laž o svojim godinama. "Rekla sam im da sam malo starija ... Rekla sam im da ću imati 18 godina, što tehnički nije laž, jer u jednom trenutku ... trebala bih imati 18 godina", priznala je tijekom 2012. Dobro je što je tu laž izrekla ne samo zato što je dobila ulogu, već zato što je na kraju upoznala budućeg supruga (i oca svoje djece) Ashtona Kutchera.

Stars Jennifer Lopez podijelila je rijetku fotografiju s mlađom sestrom, a strka se opet digla oko Afflecka

Geri Halliwell

Za Geri Halliwell, zvanu Ginger Spice, znalo se da je najstarija Spice Girl, ali neko vrijeme tamo zapravo nitko nije točno znao koliko joj je godina. Ovih dana vjeruje se da joj je oko 48, no tijekom nastupa 2018., kolegica iz Spice Girlsa Mel B. rekla je da čak nije sigurna ni da je to pravi broj. "Stvar je u tome što je Geri većinom skrivala svoje godine kao članica Spice Girlsica, a kad malo bolje razmislimo, još uvijek ne znamo koliko je Geri stara", rekla je u emisiji njezina kolegica i dodala: "To bi bila dobra šala i sigurna sam da je možda lažirala svoje godine u prošlosti, nisam sigurna, ali mislim da nitko zapravo ne zna koliko joj je godina."

Jennifer Lopez

Ne može se poreći da 51-godišnja Jennifer Lopez izgleda godinama mlađe, ali ranije u svom životu pokušala je umanjiti barem pokoju godinu svoje starosti. I do danas određeni mediji izvještavaju da je Lopez rođena 24. srpnja 1970., umjesto 24. srpnja 1969., kada je uistinu rođena.

Ima 94 godine i upravo je maturirala - na dodjelu svjedodžbi došlo joj je 26 praunučadi

Sandra Bullock

Možemo dodati i 56-godišnju Sandru Bullock na popis ženskih glumica koje su lagale o svojoj dobi kako bi održale karijeru. Rekla je da nikada nije bila nepoštena, ali shvatila je da bi zadržavanjem broja svojih godina što je više moguće dvosmisleno moglo biti prednost. "Nakon nekog vremena doista nemate pojma koliko imate godina jer ste toliko puta lagali", rekla je. "Uvijek sam govorila da nikada neću lagati, ali jednom kad to nisam učinila, to se okrenulo protiv mene. Pa mislim da je bolje da pogađaju."

Gabrielle Carteris

U intervjuu za People iz 2019. godine, zvijezda Beverly Hillsa 90210 Gabrielle Carteris priznala je da je, kako bi dobila ulogu Andree Zuckerman, koja je trebala imati 16 godina, morala lagati o svojoj dobi. Imala je 29 godina na audiciji, ali producentima je rekla da ima 21 godinu. "Kad je moja stvarna dob izašla na vidjelo, serija je počela i moj lik je uspostavljen pa me nisu otpustili. Ali producent mi je rekao: "Sretna si što nismo znali koliko uistinu imaš godina kad smo te zaposlili", rekla je 60-godišnja glumica.

Jessica Chastain

Jessica Chastain (44) nije izravno lagala o svojoj dobi, ali ni o tome nije ništa rekla. Neko je vrijeme to bio misterij za javnost. A razgovarajući za The Guardian 2013. godine, rekla je da namjerno ne govori o svojoj dobi da to ne utječe na uloge koje dobije. "Nikad neću reći svoje godine jer sam glumica i želim igrati različite dobi", rekla je.

Nicki Minaj

Laž Nicki Minaj o njezinoj dobi razotkrivena je tijekom jednog sukoba. Iako je reperica (koja danas ima 38 godina) tvrdila da je rođena 1984. godine, iluzija je srušena kad je bila umiješana u tučnjavu 2011. Policijsko izvješće koje se pojavilo nakon incidenta otkrilo je da je zapravo rođena 1982. no navela je obožavatelje da vjeruju drugačije.

Saznajemo Istraživanje sugerira s koliko bi godina trebala prestati nositi bikini. Slažeš li se?

Rebel Wilson

Još 2018. godine obožavatelji su vjerovali da Rebel Wilson ima 28 godina, sve dok bivša kolegica iz razreda nije podijelila fotografiju iz srednjoškolskih dana s australskim časopisom, otkrivajući da je zvijezda zapravo imala 36 godina. Kasnije je Wilson rekla zašto je odlučila lagati. "Budući da sam glumica, to više utječe na žene nego na muškarce u smislu ageizma i seksizma", rekla je sada 41-godišnjakinja. "Kad ste glumac, ionako nije korisno imati napisanu dob."

James Blunt

Pjevač James Blunt samo je malo promijenio svoje godine. Iako je 2007. dokumentirano da je Blunt imao 33 godine, 2010. navodno je tvrdio da ima 33 godine, no starenje ne funkcionira baš tako. I čak su ga nakon toga opet uhvatili da laže o svojim godinama.

Whoopi Goldberg

U intervjuu 1986. godine, Whoopi Goldberg priznala je da je lagala o svojoj dobi da bi dobila uloge - u to se vrijeme smatralo da ima 35 godina, iako je imala samo 30 godina. "Morala sam lagati o svojim godinama da bih se zaposlila", rekla je tada.

Laurence Fishburne

Kad je bio na audiciji za Apokalipsu, Laurence Fishburne imao je samo 14 godina, pokušavajući glumiti 18-godišnjeg lika. Lagao je i rekao da ima 16 godina, i uspjelo je. Fishburne je rekao kako je siguran da je redatelj Francis Ford Coppola cijelo vrijeme znao koliko mladi glumac zapravo ima godina.

Posjeti Miss7.24sata.hr