Od pjesme s kojom je pobijedila na Eurosongu prošlo je 17 godina, a evo kako danas izgleda Ruslana

Instagram/@ ruslana.lyzhychko
Vidi originalni članak
  • Pjesmom 'Wild Dances' ukrajinska izvođačica Ruslana odnijela je pobjedu na Eurosongu 2004. 
  • Pjesma je postala međunarodni hit koji tjednima nije silazio s europskih top ljestvica, a Ruslana je postala najpoznatija ukrajinska izvođačica
  • Osim svojim glasom pozornost je prinijela i egzotičnim izgledom, a  kako izgleda danas u 48. godini života, provjeri u nastavku

Vatrena, energična i samouvjerena Ruslana pomela je konkurenciju na Eurosongu 2004. u Istanbulu a njezina pobjednička pjesma ‘Wild Dances’ postala je međunarodni hit kojeg se vrlo rado i danas sjećamo. Štoviše, nikad ne bismo rekle da je od ove upečatljive skladbe prošlo čak dugih 17 godina posebno ako bacimo oko na Instagram profil izvođačice . Naime, Ruslana u svojoj 48. godini izgleda fantastično, a u Ukrajini još uvijek nosi titulu zvijezde. Dobila je i čak svoju Barbie lutku

Stars Sjećaš se pobjednice Eurosonga Conchite Wurst? Nećeš vjerovati kako sada izgleda

Nakon što je odnijela pobjedu na Eurosongu, Ruslana neko se vrijeme posvetila političkom aktivizmu. Djelovala je i kao UNICEF-ova ambasadorica dobre volje od 2004 do 2005. Najpoznatiju ukrajinsku samostalnu umjetnicu časopis Forbes uvrstio je među 10 najutjecajnijih žena 2013. godine. Američki državni tajnik počastio ju je i međunarodnom nagradom za hrabrost u ožujku 2014. 

Ruslana je zapravo iznimno svestrana. Pjeva, piše tekstove, producira, dirigira, pleše, posuđuje glas i jedna je od istaknutijih ukrajinskih društvenih aktivistica. Svoje pjesme ne prepušta slučaju; ona ih piše, skalda glazbu, a zatim i producira glazbene spotove. 

Jesu li ovo najneobičniji kostimi na Eurosongu koje smo vidjeli posljednjih godina?

Do danas je vlasnica najprodavanijeg ukrajinskog albuma koji je zajedno s engleskom verzijom samo u Ukrajini prodan u 500.000 primjeraka. Pobjedom na Eurosongu s pjesmom ‘Wilde Dances’ osvojila je 280 bodova što je do tada bio maksimalno osvojen broj bodova za pobjedničku pjesmu. 

‘Wild Dances’ dominirala je europskim ljestvicama 97 tjedana dok je u Belgiji 10 tjedana za redom bila na prvom mjestu. 
Njezina pjesma uvrštena je i u službeni kompilacijski album pod nazivom ‘’The very best of Eurovison’ kojim se slavi 60. godišnjica natjecanja. 

Ruslana je od 1995. godine u sretnom braku s ukrajinskim producentom i tekstopiscem Oleksandrom Ksenofontovim koji je autor teksta za njezin nezaboravni i pobjednički hit “Wild Dances”.

U  novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirali su Mila Elegović i Marija Borić

Your browser doesn’t support HTML5 video

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Posjeti Miss7.24sata.hr