Lukina objava nasmijala nas je do suza: Kako baka Vjerica jede sladoled, to moraš pogledati!

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Nema onoga tko ne uživa u sladoledu u ljetnim mjesecima, a način na koji to radi Lukina baka Vjerica zaista je urnebesan
  • Čuditi se nije ni prestao pjevač, koji je bakino uživanje u sladoledu s najneobičnijim dodacima dokumentirao u Instagram storyju
  • Iako je starijim generacijama ova metoda nešto bliža, mi, baš kao ni Luka, nikad nismo vidjeli da je netko na ovaj način pojeo kuglice sladoleda od čokolade

Za vrijeme karantene sa svoje zagrebačke adrese zabavljao nas je i inspirirao pripremom zdravih delicija, a sada se preselio u svoj drugi dom, na Vis, odakle ne nedostaje osvježavajućih i zanimljivih razglednica. Pogađaš? Riječ je o svestranom pjevaču i gurmanu Luki Nižetiću čije su Instagram objave uvijek na neki način povezane s glazbom, prirodom, njegovom ljubljenom Komižom i Visom i zapravo svime što ima veze s hranom.

Tako se i u posljednjim Instagram storyjima našla većina Lukinih strasti, a za urnebesno smiješan detalj pobrinula se zvijezda priče, Lukina baka Vjerica, koja je prevalila 85. godinu. Vrijeme je to za još pokoje hedonističko uživanje u hrani, a baka Vjeročka, kako je Luka naziva od milja, svojim je izborom deserta šokirala unuka, inače odličnog kulinarskog znalaca koji godinama vodi konobu Fabrika na Visu. 

Life&style Luka Nižetić dijeli odlične recepte: Namjerili smo se na posebnu krumpir salatu i aromatični kelj

Kad je baka krenula jesti svoj desert, sladoled o čokolade, Luka je ostao blago šokiran

‘’Ti jedeš sladoled s kruhom?’’, Luka nije skrivao čuđenje u glasu, a baka je smireno potvrdila.

‘’S kruhom, a daj i malo ‘cukra’’’, baka je ostala pribrana dok je Luki čuđenje još više povisilo amplitudu glasa.

‘’Molim? Bakice…ti ćeš staviti malo cukra na sladoled?’’, u nevjerici je upitao Luka. 

‘’Eto, vidiš da stavljam’’odgovorila je baka Vjeročka i samouvjereno na malo sladoleda dodala dvije pune žlice šećera

‘’Jel to malo cukra?’’, Lukinom čuđenju nije bilo kraja, a onda je znatiželjno i u šaljivom tonu izrazio želju da takav specijalitet i proba. 

Life&style Doznali smo tko je slavni Andrija iz omiljene reklame i porazgovarali smo s njim

 

Baka Vjeročka je, izgleda, uživala u svom neobičnom načinu jedenja sladoleda pa ni ostatke rastopljene slastice nije htjela prepustiti slučaju. Ponovo je  posegnula za kruhom. 

‘’Hoćeš ti s tim kruhom pomazati ovaj sladoled?’’, upitao je Luka, gotovo jednako uživajući u ovom bakinom guštanju. 

''Evo ovako…'', pokazala je baka kako se mažu ostaci sladoleda s tanjura. 

‘’Ja ovo nisam nigdje vidio’’, iskomentirao je Luka, a baka je u šaljivom tonu odgovorila ‘’kao princeza od Monaka’’. 

Koliko ga baka Vjerica inspirira, Luka je i jednom prilikom istaknuo na svome Facebook profilu.

 ‘’Ovo je moja baka Vjerica od koje iz dana u dan učim kako biti sretan i optimističan i kako voljeti život…bako, voli te unuk’’, napisao je pjevač uz fotografiju s bakom. 

Medijima je otkrio i kako se bakica Vjerica kladila na njegovu pobjedu u showu ‘’Ples sa zvijezdama’ i tako zaradila 500 kuna. Baka je rano prepoznala Lukine talente pa je otkrila kako je ovaj svestrani pjevač oduvijek bio lud za ''tećama'', a doznali smo i da je po njima često bubnjao ili su mu služile za miješanje raznoraznih namirnica i pripremu ručkova. A Luka je jednom medijima otkrio kako mu je upravo baka kupila prvi lonac koji je priželjkivao još kao dječak.

‘’Sa šest sam si već znao ispeći pommes frites i jaja na oko, a bio sam toliko opsjednut ekspres loncem da mi ga je baka morala kupiti, budući da majka nije htjela, jer je u to vrijeme to bilo dosta skupo”, ispričao je medijima Luka. 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr