Kritičari im poručili "bakice obuci se!", no one ne odustaju od pokazivanja nagog tijela i u pedesetima

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Dobro je poznato kako se glumica Elizabeth Hurley može i u 56. godini pohvaliti sjajnom figurom, a ne izaziva ni čuđenje informacija da rado objavljuje svoje izazovne fotografije
  • No, upravo je zbog jedne takve pribijena na stup srama jer su dežurni kritičari smatrali kako je nedolična i neprimjerena za jednu ženu njezinih godina
  • U obranu glumice istupila je i njezina vršnjakinja, nekadašnja manekenka Paulina Porizkova koja se spremno zapitala zašto nago tijelo žena u pedesetima izaziva tako negativne reakcije

Britanska glumica Elizabeth Hurley nerijetko s pratiteljima na društvenim mrežama dijeli svoje izazovne fotografije, no nije ni slutila kako će joj jedna takva priskrbiti niz javnih osuda. Riječ je o fotografiji objavljenoj 25. siječnja, a na kojoj 55-godišnjakinja pozira u toplesu, odjevena samo u bundu i gaćice. Negativni komentari upućeni su joj zbog navodne nedoličnost ove objave jer je dio kritičara smatrao kako je ona odraz neukusa te je okarakterizirana neprimjerenom za jednu ženu i majku u pedesetima.

Među najoštrijim kritičarima našao se poznati britanski voditelj Piers Morgan koji je glumicu u emisiji 'Good Morning Britain' nazvao "jezivom i željnom pažnje" te je prejudicirao kako je fotografije snimio njezin 18-godišnji sin Damian. Glumica je oštro demantirala takve navode otkrivši kako je iza kamere ovoga puta stajala njezina majka Angela. Voditelj se nije zaustavio na tome te je glumici, s kojom dijeli godinu rođenja, poručio kako bi bilo "pametnije da napokon počne nositi odjeću".

Zdravo tjelo zdrav duh Zbilja, koliko ove žene imaju godina? Otkrile su čemu duguju svoj svježinu

Obuci se bako!

Ovaj i slični javni napadi nagnali su na istup poznatu manekenku Paulinu Porizkovu, koja je baš poput Elizabeth i Piersa zašla u 56. godinu života. Na svom Instagramu je u svrhu potpore glumici objavila fotografiju na kojoj pozira potpuno naga.

"Kada bila u svojim dvadesetim i tridesetima što sam manje odjeće nosila, bila sam popularnija. U četrdesetima sam mogla uokolo hodati gola i time ne bi dobila ništa više od  kazne zbog golotinje u javnosti. No, u pedesetima me zbog toga vrijeđaju: 'Obuci se bako', 'Željna si pažnje, je l' da?', 'Malo si očajna?', Jadna si'...", stoji između ostaloga u opisu spomenute fotografije.

Pulina, nekoć slavljena kao jedna od najatraktivnijih žena svijeta, nije se mogla ne zapitati zašto je golotinja žena poželjna kada su mlađe dobi, dok u njihovoj zreloj dobi ona postaje povod za kritiku i uvrede. Također, svojim pratiteljicama je poručila kako se 'jadnim' može smatrati samo to da netko umjesto njih kroji njihove prioritete. S ovim njezinim riječima složile su se brojne dame, a među njima su bile i glumica Selma Blair te supermodel Helena Christensen.

Godine su samo broj Ove dame u osmom i devetom desetljeću života zrače vitalnošću i ljepotom - otkrile su kako im to uspijeva

"Teško je biti žena iznad 50"

O tome kako je biti žena iznad pedeset, Paulina je više puta spremno progovorila za američke medije. "Često pomislim kako je prokleto teško biti žena. Teško je biti žena iznad 50 godina jer doista te izbace iz svih kombinacija. Postoji taj neki čudan period između ‘izgledaš sjajno poput J.Lo’ i ‘izgledaš kao Betty White’. Kao da između toga dvoje postoji neka mrtva zona, pa ja onda pokušavam popuniti baš taj prostor", otkrila je za New York Lifestyles magazin.

 

Također, u razgovoru za isti magazin priznala je i kako pritisak zbog starenja uvelike osjeća na svojoj koži. "Budući da sam prvenstveno poznata kao model, ljude uvijek više zanima kako izgledam nego što imam za reći. Za mnoge bi trebala izgledati onako kako sam izgledala prije 30 godina. Lijepi ljudi ne bi trebali stariti, ne trebaju biti ljudi", kazala je tom prilikom.

Posjeti Miss7.24sata.hr