Kevin Costner proslavio 67. rođendan: Evo kako stari slavni glumac kojeg sve mi obožavamo

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Kevin Costner proslavio je 67. rođendan
  • Iza njega je velik broj filmskih ostvarenja i nagrada, ali karijera mu i dalje cvate - prvi put ga možemo gledati u seriji
  • Glumom se počeo baviti tek nakon fakulteta, a i daje nema namjeru stati

Kevin Costner - fatalni glumac velikih holivudskih uspješnica i u šezdesetim godinama može se pohvaliti odličnim izgledom i karijerom koja i dalje cvate. Trenutno ga gledamo u glavnoj ulozi serije Yellowstone, u kojoj je utjelovio vlasnika najvećega američkog ranča koji se zbog svoga posjeda bori s političarima, Indijanskim rezervatom i prvim američkim nacionalnim parkom.

Glumac je nedavno proslavio 67. rođendan, a mi smo to prigodom odlučili prisjetiti njegove karijere i dosadašnjeg života. A koliko se tijekom godina promijenio - procijenite same.

Rođen je u Kaliforniji 18. siječnja 1955. godine. Još je kao dijete uživao u vesternima pa je jednom prilikom rekao da je i to utjecalo na njegovo djetinjstvo, ali i kasniju karijeru. Tijekom mladosti se s ocem, majkom i starijim bratom puno selio, što je negativno utjecalo na njegovu samouvjerenost. Završio je studij marketinga i financija, a na posljednjoj se godini fakulteta zainteresirao za glumu.

Tada se i vječnao s Cindy Silvom koja je u to vrijeme radila kao Pepeljuga u Disneylandu. Kad su se vraćali s medenog mjeseca u avionu je sreo slavnog glumca Richarda Burtona koji ga je ohrabrio da se bavi glumom, a upravao je taj događaj Costner izdvajao kao važan korak u njegovoj daljnjoj karijeri.

Nakon toga, i kratke karijere u marketingu, Costner je radio razne poslove kako bi se uzdržavao pa tako i vozio turiste u razgledavanje domova slavnih, ali je cijelo to vrijeme, uz podršku supruge, išao na satove glume. Prvi se puta na filmu, u glavnoj ulozi, pojavio s 23 godine, nakon čega je uslijedilo nekoliko manjih uloga, a 1985. s vesternom Silverado započela je njegova prepoznatljiva karijera. Dvije godine kasnije filmom The Untouchables, u kojem je glumio s Robertom DeNirom, Andyjem Garcijom i Seanom Conneryjem postigao je status filmske zvijezde.

Uslijedile su 90-te i zlatno razdoblje za popularnog glumca. Tada je osnovao vlastitu produkcijsku kuću i svoj je zvjezdani status potvrdio redateljskim prvijencem, "Dances with wolves", vesternom u kojem je imao i glavnu ulogu i koji je nominiran za 12 Oscara, a osvojio 7, i koji je te godine bio četvrti film s najvećom zaradom.

Stars Izašla je peticija kojom se želi potaknuti Kevin Costnera da zaigra u blagdanskom filmu, hoćeš li potpisati?

Costner je niz nastavio velikim uspješnicama kao što su Robin Hood: Kralj lopova iz 1991. i "Tjelohraniteljiz 1992. godine u kojem je glumio s Whitney Houston, filmom koji je ubrzo postao jedan od omiljenih ljubavnih prizora i pretvorio se u klasik koji srca osvaja još i danas.

Uslijedio je vestern Wyatt Earp, legendarni filmovi znanstvene fantastike i postapokaliptičnog svijeta, "Vodeni svijet" i kritizirani Poštar.

Zatim je uslijedio još jedan ljubavni, "Poruka u boci".

Nakon toga glumio je u nekoliko romantičnih filmova, kao što je Šuška se, šuška s Jennifer Aniston, zatim avanturističkih, primjerice The Guardian, u psihološkom trileru Mr. Brooks i u drami The Company Men. Nasavio se niz i posljednjih godina, do 2018. godine, kad je postao dio prve serije u svojoj karijeri, Yellowstone, koja je trenutno na svojoj četvrtoj sezoni.

Stars Nina Badrić odbila večeru s fatalnim holivudskim glumcem: "Bila sam zaljubljena u nekog idiota iz Zagreba"

Slavni i neodoljivi glumac vjenčao se dva puta, a ima sedmero djece. Sa Cindy Silvom, djevojkom iz studentskih dana, vjenčao se na samome početku karijere, a dobili su troje djece: Annie 1984. godine, Lily 1986. godine i sina Joea 1988. godine.

Nakon 16 godina braka supružnici su se razdvojili 1994. godine. Nakon rastave bio je u kratkoj vezi s Bridget Rooney i dobio sina Liama Timothyja, 1996. godine, viđao se s političkom aktivisticom Birgit Cunningham, a iste je godine bio u vezi i s Elle Macpherson.

Nakon četiri godine veze, 2004. godine, vjenčao se s modelom Christine Baumgartner, a imaju troje djece, sina Caydena rođenog 2007. godine, sina Hayes iz 2009. godine i kćerku Grace rođenu 2010. godine. Upoznali su se deset godina ranije, no prohodali tek puno kasnije.

Ipak, nakon dvije godine kratko su prekinuli jer glumac nije želio više djece. Nekoliko mjeseci kasnije ponovno su se počeli viđati, a zatim se zaručili 2003. godine. Vjenčali su se godinu kasnije i zatim povećali svoju obitelj s još tri nova člana. 

Posjeti Miss7.24sata.hr