Kate Middleton primila je od kraljice Elizabete najvišu titulu. A što je s Meghan, pitaju se njezini poklonici?

Instagram/Jenlyn Rodriguez
Vidi originalni članak
  • Kate je na svoju osmu godišnjicu braka od kraljice Elizabete primila posebnu počast
  • Riječ je o najvišoj tituli unutar Viktorijanskoga reda koji može primiti žena i izjednačen je s položajem viteza
  • Upravo zbog toga smatra se kako kraljica Kate priprema za novu ulogu - onu vladarice Ujedinjenog Kraljevstva

Po svemu uzorita Kate Middleton za godišnjicu braka s princom Williamom (koja je bila 29.4.) od kraljice Elizabete II. dobila poseban "poklon". Kraljica ju je imenovala najvišim mogućim položajem u kraljevskoj obitelji, titulom Dame Grand Cross Kraljevskoga viktorijanskog reda.

Ovu je čast 37-godišnja Kate dočekala na osmu godišnjicu braka s princem Williamom. Osim toga, članicom ovoga reda postala je dva tjedna nakon što je s kraljicom po prvi puta otišla na zajednički posjet Kraljevskom koledžu u Londonu.

Red je oformila kraljica Viktorija 1896. kako bi javno zahvalila i istaknula ljude koji su joj na neki način pomogli. Otad svaki vladajući monarh osobno izabire kome će predati ovu čast.

Dosad su položaj u ovome redu i titulu viteza primili i Elizabetini sinovi princ Andrew i princ Edward, ali titula Dame Grand Cross pripala je i vojvotkinji od Cornwalla, Camilli, te princezi Anne. Iako je i kraljičin suprug, princ Philip, postao vitez ovoga reda, dogodilo se to tek 2017. godine i to na 70. godišnjicu vladajućeg para.

Beauty savjeti Sve si isprobala, no kosa ti je i dalje suha, oštećena i tanka? Ovih 6 savjeta bi ti moglo pomoći

Osim toga, princa Harryja kraljica je vitezom zapovjednikom imenovala još 2015. godine pa bi se u redu možda lako mogla pronaći i Meghan. Naravno da su se korisnici Twittera već osvrnuli na cijelu situaciju i nastavljaju potencirati sukob između supruga prinčeva. Dok jedni vjeruju kako Meghan ovu čast zaslužuje čak i više i da će je uskoro primiti i ona, drugi ipak preferiraju Kate i ne žele da se ovaj sretna vijest umanjuje na bilo koji način.

MODA Opet ne znaš što obući na posao? Donosimo ti proljetne ideje za jutra bez panike

"Meghan zaslužuje Kraljevski red više nego Kate, žao mi je! Očekujem da će ga dobiti kroz godinu ili dvije. Učinila je više u ime kraljice nego Kate u punih 8 godina!", glasio je jedan od komentara.

"Možda će Meghan postati dio Kraljevskog reda na svoju godišnjicu sljedeći mjesec?", komentirala je jedna korisnica. Drugi su pak stali u obranu Kate. 

"Ljudi koji kažu da je Meghan trebala dobiti ovu čast zato što radi više od Kate, bože dragi. Kraljica ju je dala Catherine s razlogom. Moraju li baš svaki put pokušati srušiti Kate?", piše u jednom komentaru. Čini se da sukob poklonika dviju miljenica kraljevske obitelji i dalje nastavlja i to baš u svakoj prilici.

RECENZIJA NOVINARKE Isprobala sam novi mobitel za kojim svi lude - je li ispunio moja očekivanja?

Hoće li i Meghan pripasti ova čast još ne znamo, no čini se kako Kate ipak čega viši status. Naime, stručnjaci za kraljevsku obitelj kažu kako kraljica upravo Kate priprema za njezinu najvažniju ulogu u vladajućoj obitelji - onu supruge vrhovnog monarha.

Posjeti Miss7.24sata.hr