Doris Pinčić je u novoj kulinarskoj epizodi kuhala s jednim od dva najbitnija muškarca u životu

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Voditeljica Doris Pinčić objavila je novu epizodu svog kulinarskog serijala, ali ovog puta bez Borisa Rogoznice, s kojim je započela ovaj projekt
  • U svom kulinarskom serijalu ''Kuhinja babe Eve'' ugostila je tatu Marija, vrsnog ribara, koji se opet vratio pomoći svojoj kćeri
  • Doris je inače jako bliska s ocem, koji je uz njezinog sina Donata najbitniji muškarac u njezinom životu

Televizijska voditeljica Doris Pinčić već je nekoliko puta izjavila kako je strastveni gurman koji obožava kuhati. Svoje vještine je nekad često pokazivala na društvenim mrežama, a pokrenula je i hešteg Kuhinja babe Eve u spomen na baku uz koju je puno naučila. U sklopu serijala istog imena, Doris je spojila svoje dvije ljubavi - boravak pred kamerama i kulinarstvo. Projekt je pokrenula sa suprugom Borisom Rogoznicom, a nakon kraja ljubavi Doris je odlučila nastaviti sama. Neko vrijeme nismo mogli vidjeti nove nastavke, a voditeljica se vratila snimkom iz svog rodnog Zadra. U novoj epizodi je ugostila i tatu Marija, koji radi kao ribar. S njim je inače jako bliska i može se reći da su tata Mario i njezin sin Donat dva najbitnija muškarca u njezinom životu. Tata je već sudjelovao u nekoliko epizoda, a obzirom na trenutačnu obiteljsku situaciju, mogao bi se pojavljivati i češće u idućim nastavcima kao potpora svojoj kćeri.

Life&style Shakshuka je novi megatrend! Brz i ukusan arapski recept s jajima i rajčicom koji će te oduševiti

"Tata Mario se vratio u Kuhinju babe Eve" objavila je Doris na svom Instagram profilu. Tata i kći ovog su se puta odlučili spremati jela sa sardinama, a odabir je pao na dva ljetna recepta - tjesteninu, za koju je bio zadužen tata i polpete, odnosno burgere koje je spremala Doris.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doris Pinčić Rogoznica (@dorispincicrogoznica_doda) on

Za polpete Doris je u zdjeli pomiješala začine, dva jaja, malo brašna, jedan skuhani krumpir, malo soli i papra te naravno, sardine. Sve je dobro pomiješala dok nije dobila jednoličnu smjesu kojoj je dodala i malo ulja. Kada je smjesa gotova, Doris je oblikovala polpete koje je stavila u brašno, a zatim pržila u ulju. 

Za drugi, jednostavan i zdrav recpet, Mario Pinčić je nasjeckao luk i peršin koje je kratko prepržio na ulju te je na to dodao cherry rajčice uz dodatak malo domaćeg bijelog vina. Kad se umak reduciran, odnosno prokuha, na to se stavljaju sardine. Umak  je gotov te se u njega stavlja prethodno skuhana tjestenina te se sve zajedno pomiješa i doda malo ulja i peršina, a možeš kao i kuhar, na kraj dodati i malo bosiljka.

 

Life&style Ovi brzi sendviči oborit će te s nogu, a idealni su ako paziš na liniju

Posjeti Miss7.24sata.hr