Volimo kada je nakit poseban, a ovaj porculanski koji radi Biljana Lorbek stvarno je takav

Instagram@minima_porcelainjewelry
Vidi originalni članak
  • Materijal koji najčešće gledamo u ulozi posuđa i ukrasa, novosadski brend Minima odlučio je pretvoriti u zanimljive komade nakita
  • Iako ovaj nakit najviše kupuju žene, on nikako nije rezerviran samo za njih, a muškarcima je posebno zanimljivo crno mat prstenje
  • Osim prstenja na koje otpada najveći dio ponude brenda, dostupne su i naušnice kojima je posebno teško odoljeti

Kada čuješ riječ ‘porculan’, malena je vjerojatnost da ti na pamet pada nakit, ali za razliku od mnogih brendova koji od porculana izrađuju posuđe i dekorativne predmete, novosadski brend Minima posvetio se upravo izradi nakita od ovog cijenjenog materijala koji je u upotrebi bio još u drevnoj Kini. 

Intervju Talentirana Jasminka Škalić izrađuje bajkoviti nakit koji vraća u prošlost, a njezine slike krase interijere diljem svijeta

Iza brenda stoji Biljana Lorbek, po struci diplomirana psihologinja koja je prije pet godina odlučila hobi iz studentskih dana pretvoriti u pravi posao. Zanat je doslovno pekla kod poznate novosadske keramičarke Ane Popov, a kada je uspjela kupiti vlastitu peć, počela je svakodnevno stvarati prava mala umjetnička djela.

Iako najčešće radi prstenje u svim mogućim bojama, veličinama i oblicima, dio njezine stalne ponude su i naušnice, a teško je reći jesu li slađe mini skulpture obješene na zlatne ringove ili pak maleni gumbići koji neodoljivo podsjećaju na najslađe bombončiće.

Njezin nakit najčešće kupuju žene, no zanimljivo je da na mat crno prstenje koje oblikom podsjeća na vjenčano redovito padaju i muškarci. 

Emajlirani nakit O ovom originalnom i trendi nakitu pišu svi modni portali

Sigurno se pitaš kako nositi nakit od materijala koji je toliko osjetljiv i lomljiv, ali koliko ti to god bilo teško povjerovati, čvršći je no što izgleda i apsolutno primjeren za svakodnevno nošenje. 

Ono što je sigurno je da će uz njega svaka odjevna kombinacija u trenu djelovati posebnije, a pogotovo uz nešto kompliciranije forme koje su možda primjerenije za nošenje u posebnim prilikama nego svakog dana. 

Moda Nanožnice su neizostavan detalj ljeti, evo nekoliko predivnih modela

Osim što je dostupan u nekoliko novosadskih gift shopova, nakit se može kupiti i putem Instagrama na kojem se može vidjeti kompletna ponuda te Etsyja

Posjeti Miss7.24sata.hr