U Zagreb stiže španjolska kraljica, ali i ikona stila. Zašto je Letizia najbolje odjevena žena europskih dvorova?

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Španjolski kraljevski par, kralj Felipe VI. i kraljica Letizia danas dolaze u prvi službeni posjet Hrvatskoj
  • Kraljica Letizia svog supruga prati na svim službenim putovanjima tijekom godine, a s nestrpljenjem iščekujemo vidjeti njene modne odabire
  • Poznata kao prava ikona stila, kraljica Letizia uvijek je u elegantnom i klasičnom modnom izdanju

Španjolska kraljica Letizia od svog je ulaska u španjolsku kraljevsku obitelj, ali i prije toga, intrigirala španjolsku i europsku javnost. Bivša novinarka i prva "pučanka" koja je postala španjolska kraljica, za kralja Felipea VI. udala se 2004. u Madridu, a par zajedno ima i dvije kćeri, princezu Leonor i princezu Sofiju.

Kao španjolska kraljica svoje vrijeme i trud posvećuje radu s djecom i mladima te posebno područjima vezanim za njihovo obrazovanje i zdravlje. Na mnogobrojnim službenim pojavljivanjima, neovisno o tome je li u pratnji kralja Felipea VI. ili sama, kraljica Letizia sve oduševi svojim modnim odabirima.

Po mišljenju mnogih, najbolje je odjevena osoba iz europskih kraljevskih obitelji, a Letizia najviše voli nositi klasične, elegantne lookove u kojima nerijetko spaja high street i luksuzne brendove, a posebno voli nositi španjolske modne brendove. To nas naravno, podsjeća i na outfite princeze od Walesa, Kate Middleton, čiji je modni stil u jednom segmentu blizak kraljici Letiziji.

Moda I princeza od Walesa voli nositi omiljeni high street brend: odabrala je pletenu haljinu

Uvijek elegantna i istančanog modnog ukusa, kraljica Letizia ponekad iznenadi svojim modnim odabirima koji znaju odstupati od modnih kombinacija uobičajenih za pripadnice kraljevskih obitelji te su pravi modni iskorak naprijed, što je pokazala i odabirom ove ružičaste haljine s izrezima brenda Cayro, koju je nosila prošle godine u Valenciji.

Da od njenog stila kao pripadnice kraljevske obitelji možemo očekivati mnogo, dalo se naslutiti već i njenom vjenčanicom, koju je dizajnirao španjolski dizajner Miguel Pertegaz. Svilena bijela vjenčanica dugih rukava sa zlatnim našivenim ukrasnim detaljima i visokim ovratnikom Letiziji je savršeno pristajala, zajedno s velom ukrašenim čipkom. 

Rođena 1972. u Oviedu u Španjolskoj, kraljica Letizia ove je godine u rujnu proslavila svoj 50. rođendan. Na službenom pojavljivanju dan poslije, na dobrotvornom koncertu organizacije AECC za istraživanje raka, publika i orkestar čestitali su Letiziji rođendan, koja se na događanju pojavila u tamnoplavoj šljokičastoj midi haljini Nine Ricci te u cipelama i s torbicom nešto svjetlije plave nijanse.

Njeni klasični i elegantni lookovi koji su ipak uvijek u skladu s modernim vremenima, odražavaju njenu ljubav prema klasičnim krojevima i cipelama s visokom potpeticom, u kojima je gotovo uvijek. 

Kraljica Letizia ne boji se ni ponavljati svoje outfite te miješati luksuznu i high street modu, a neki od njenih omiljenih brendova su Zara, Massimo Dutti, Asos i Mango, a viđena je i u cipelama brenda Steve Madden. Tako je prije nekoliko mjeseci na dodjeli nagrada Premio Reina Letizia, kraljica Letizia odjenula crno-bijelu haljinu iz Manga ukrašenu crnim remenom, a u simpatičnoj slučajnosti, istu haljinu nosila je i profesorica prava, Inmaculada Vivas Tesón.

Često ju se može vidjeti i u savršeno krojenom odijelu ili romantičnoj haljini od čipke, a njena odjeća uvijek elegantno i bez greške naglašava njenu siluetu.

Voli nositi i boje pa ju tako osim u neutralnim nijansama, često možemo vidjeti i u modnim kombinacijama u jarkim bojama. Vibrantno narančastu midi haljinu kraljica Letizia nosila je na događanju u Santiago de Compostelli, a njene kćeri pratile su ju i u svojim modnim odabirima. 

Prilikom posjeta Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je s američkom prvom damom na jednom od pojavljivanja posjetila Medicinski Centar Irving na Sveučilištu Columbia, kraljica Letizia modno se uskladila s Jill Biden u bijelim midi haljinama.

Kraljica Letizia nosila je haljinu Dakota brenda Ralph Lauren, a uskoro ćemo vidjeti i što je odlučila nositi i za prvi službeni posjet Hrvatskoj!

Moda Špagerice na platformu dobile su kraljevski tretman u boji koja osvaja!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr