Eko dizajn: Stella McCartney S-Wave torba napravljena je od kože dobivene od grožđa!

Instagram @stellamccartney Stella McCartney S-Wave torba
Vidi originalni članak
  • Stella McCartney već je godinama poznata po upotrebi materijala koji zamjenjuju pravo krzno i kožu
  • Njen najnoviji dizajn, S-Wave torbica, jedan je od prvih dizajna luksuznog brenda koji je izrađen od kože dobivene od grožđa
  • S-Wave torbica dolazi u nekoliko predivnih varijanti u kojima je korištena ovaj inovativni materijal

Modna industrija sve više poseže za materijalima prirodnog podrijetla koji mogu biti alternativa za proizvodnju raznih odjevnih predmeta i modnih dodataka umjesto korištenja kože životinjskog podrijetla. Među takvima je i brend dizajnerice Stelle McCartney, koja već godinama, od osnutka brenda 2001., ne koristi pravu kožu i krzno, već svoje dizajne izrađuje od drugih materijala.

Nakon dizajna torbica od umjetne kože dobivene od gljiva, Stella je sad predstavila novi dizajn, S-Wave torbicu koja je izrađena od materijala dobivenih od ostataka grožđa pomiješanih s drugim materijalima, poput prirodnih vlakana.

Ova alternativa koži bazirana na grožđu uključuje ostatke grožđa ostale nakon proizvodnje vina, koji se zatim samelju u prah, a zatim suše u kalupu. "Kad sam naišla na ovu alternativu koži baziranoj na grožđu, bila sam uzbuđena jer se proizvodi u lokalnoj vinariji blizu gdje se ručno izrađuju naši modni dodaci te ostacima daje drugi život", rekla je Stella McCartney za Marie Claire

Moda Najljepše shopper torbe ove sezone - modeli u koje sve stane!

Ovaj materijal samo je jedan u nizu od novotestiranih materijala koji nisu životinjskog podrijetla te zamjenjuju predmete tradicionalno izrađene od kože. 

Sama torbica, nazvana S-Wave, dolazi u nekoliko verzija, od prošivenog do glatkog, ali i metalik finiša te je inspirirana minimalističkim dizajnom iz 90-ih. Klasična silueta koju krasi metalna kopča u obliku slova S kombinirana je s modernim i inovativnim materijalom, a rezultat je predivan model torbice sa širokim remenom koji se uklapa u gotovo sve modne kombinacije.

Moda Kate Middleton obožava ovu torbicu - ima je u čak 13 različitih boja

Posjeti Miss7.24sata.hr