'Ružne' tenisice su prošlost! A evo koje modele sportske obuće rado nosimo ove jeseni

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Ljubiteljice tenisica doći će na svoje: zavirile smo u aktualnu ponudu high street dućana i izdvojile najatraktivnije modele
  • Pazeći pritom da im cijena ne prelazi 300 kuna!
  • Apsolutni hit su ženstvene tenisice u bijeloj ili bež boji, a rado ćemo nositi i one modele ukrašene omiljenim crtanim likovima

Sudeći prema aktualnoj ponudi sportske obuće u vodećim high street trgovinama, trend predimenzioniranih 'ružnih' tenisica, popularno zvanih i 'dad shoes', ostavljamo za nama. Premda fokus trenutno nije na njima, to ne znači da ljubiteljice ovog modela trebaju pasti u očaj budući da su sporadični primjerci istih još uvijek dostupni i u novim kolekcijama. Identičan scenarij može se primijeniti i na tzv. čarapa tenisice koje su svjetsku popularnost dosegle zahvaljujući španjolskoj modnoj kući Balenciaga.

 

LIFESTYLE Ove stvari u kući prljavije su od wc školjke, za jednu ne možemo vjerovati

Jesenske kolekcije obiluju modelima sportske odjeće u kojima je naglašena elegancija i ženstvenost. Premda smo tenisice izvedene u svjetlijim nijansama navikli gledati u proljetnim i ljetnim kolekcijama, izgleda kako će naredni mjeseci proći upravo u znaku jednih takvih. 'Nosi mi se bijela boja', nadaleko su poznati stihovi Joletove pjesme, ali i modno pravilo koje će ove jeseni, barem kada su tenisice u pitanju, rado primjenjivati sve trendseterice.

Primjeri: Mohito (279,00 kuna), Reserved (249,90 kuna), Stradivarius (179,90 kuna), Zara (129,90 kuna)

Modeli izvedeni u bijeloj boji izuzetno su praktični za kombiniranje, a uz malo truda jednostavno ih je i održavati besprijekorno čistima. Potpunu bjelinu možeš dokinuti ako odabereš modele ukrašene zakovicama, biserima ili akcentom u drugoj boji. Naša preporuka je da odabereš modele izvedene od umjetne kože ili one s debljim potplatom kako bi ih uspješno mogla nositi i u slučaju pogoršanja vremena, bez dvojbe hoće li promočiti ili ne.

Jesenski trendovi Tajice su se vratile! Pogledaj kako se sada nose u sportskim, ali i elegantnijim kombinacijama

Primjeri: H&M (oko 190 kuna), Stradivarius (229,90 kuna), Zara (299,90 kuna)

Ove jeseni posebno su atraktivni i modeli koje bismo mogli opisati kao '50 nijansi boje pijeska'. Riječ je o tenisicama koje kombiniraju nekoliko nijansi bež boje, a koje će se zahvaljujući nenametljivom koloritu sjajno uklopiti u tvoju postojeću garderobu.

MODA Dočekaj jesen spremna: Evo što sve trebaš imati u svom ormaru

Primjeri: Pull&Bear (229,90 kuna), Cropp (189,90 kuna), Bershka (299,90 kuna)

A sve ljubiteljice crtića i stripova zasigurno će razveseliti vijest da će ove jeseni svoje omiljene crtane junake rado nositi i na tenisicama. Primjerice, nova Bershkina kolekcija uz mnogima omiljenog Mickeya Mousea uključuje i one ukrašene likovima Garfielda, Snoopyja i Letećih medvjedića. Riječ je o tenisicama koje će s jednakom radošću nositi i tinejdžerice i njihove majke.

Posjeti Miss7.24sata.hr