Predviđa se da će Guccijeva Horsebit torbica biti najtraženija dizajnerska torba ove i sljedeće godine

Instagram@gucci
Vidi originalni članak
  • Gucci je iz arhive izvukao još jednu legendarnu torbu i reinterpretirao je - prokušani recept koji je već nekoliko modela ovog brenda vinuo u nebesa
  • Piste Tjedana mode tako je preplavila Horsebit clutch torbica s prepoznatljivim metalnim ukrasom inspiriranim konjičkom opremom
  • Predviđa se da će Horsebit biti najtraženija dizajnerska torba jesensko/zimske sezone, ali i cijele sljedeće godine
  • Pročitaj i: Gucci je u Parizu otvorio dućan za ljubitelje putovanja kakvog prije nije bilo

Gucci možda ima novog kreativnog direktora, talijanskog dizajnera Sabata De Sarna, ali ostaje vjeran svojem nasljeđu. Tako je u kolekcijama koje najavljuju jesen i zimu 2023., ali i proljeće/ljeto sljedeće godine u prvi plan iskočila dobro nam znana torbica. Riječ je o povratku Horsebit clutch torbe čiji je tvorac Tom Ford koji je početkom devedeseth postao kreativni direktor Guccija i ostao na toj poziciji godinama.

Nekoliko desetljeća kasnije Horsebit, torba prepoznatljiva po metalnom ukrasu po kojem je dobila i ime, a oblik je posuđen iz konjičke opreme  (horsebit su žvale, metalni dio koji se konju stavlja u usta i na koji se vezuju uzde) ponovno je na pistama. Danas ovaj legendarni clutch, u svom novom izdanju dolazi u nizu boja i printova, uključujući klasični Guccijev dizajn s monogramima i ikoničnim prugama, ali i novih materijala jer postoji i krznena verzija.

Moda Gucci Attaché torbu obožavaju brojne slavne dame, među njima je i Jennifer Lopez

Nejasno je zašto je originalni Gucci Horsebit s godinama pomalo zanemarena i nije dostigla status koji zaslužuje jer odigrala je u svoje vrijeme veliku ulogu za ovaj modni brend. Jedna od Fordovih strategija, kada je iznova osnažio tada vrlo uspavanu kuću Gucci, bila je uzeti originalnu ikonografiju i oživjeti je kao statusne simbole kakvi su nekoć bili. Originalni Gucci Horsebit u tome je bio važna karika, torba je postala ikona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gucci

S obzirom na popularnost Guccija iz ere Toma Forda posljednjih godina, logično je da se i ovaj modni dodatak sad vraća. Dizajni Toma Forda su među najtraženijima kad je riječ vintageu, a reizdanje Horsebit torbice slijedi Guccijev trend vađenja klasika iz arhive, od popularne Jackie torbe do Diane koju je popularizirala bivša princeza od Walesa. Kada su obje ove torbice ponovno napravljene, došlo je do značajnog porasta potražnje na tržištu vintage torbi. Što znači da je dobro vrijeme za ulaganje i u ovu originalnu Gucci torbu iz doba Toma Forda.

Kendall Jenner jedna je od prvih celebsica koje koje su prigrlile novu Horsebit torbicu, ona u kombinaciji crne, limeta zelene i žute boje u prugama, a na modni pistama viđeno je još mnogo zanimljivih modela poput onog s monogramom na platnu ili satenu u boji. Osim što je ova torbica vratila na scenu, dobila je i twist - nosi se kao clutch, umjesto preko ramena što je nekad bio slučaj. To dopušta da torbicu reinterpretiramo i stiliziramo na moderniji način.

Moda Prva Gucci kolekcija za kućne ljubimce: kad luksuzni krevetić košta 54.000 kuna

 

Posjeti Miss7.24sata.hr