Osvojile su nas 3 crne bluze iz Manga od guipure čipke. Ne možemo odlučiti koja nam je ljepša!

Mango outlet
Vidi originalni članak
  • Nova kolekcija Manga puna je predivnih komada, no na nama su se posebno svidjele tri crne bluze
  • Izrađene od guipure čipke te iznimno elegantnih i romantičnih krojeva, već ih zamišljamo u svečanim outfitima
  • Klasična crna zasigurno će se sjajno uklopiti u brojne modne kombinacije, a ženstveni materijal svaki će outfit podići u trenu!

U kolekcijama high street brenda Mango često se mogu pronaći predivni komadi savršeni za elegantne poslovne lookove, ali i svečanije prigode. U bezvremenskoj i elegantnoj crnoj boji te izrađene od ugodnog materijala guipure čipke, u trenutnoj kolekciji ovog brenda zapazili smo čak tri modela predivnih košulja koje želimo imati u našoj jesenskoj garderobi!

Guipure čipka delikatna je tkanina i posebna vrsta ručno tkane čipke koju mogu krasiti razni, posebno cvjetni uzorci. Zbog svoje meke strukture i elegancije koju daje, česti je odabir pri izboru materijala za svečane haljine i bluze. Podrijetlo korištenja guipure čipke seže još u 16. stoljeće u Italiji, gdje se izrađivala od najfinijih celuloznih i svilenih niti, a danas se proizvodi od raznih prirodnih, ali i umjetnih materijala re različitim tehnikama. Često se kombinira i s drugim materijalima, poput satena ili pamuka, kao posebno svečani detalj te kako bi se produžila i ojačala izdržljivost tkanine.

Romantični krojevi, lepršava i ugodna tkanina te cvjetni uzorak čine modele ovih bluza savršenih za nošenje uz svečane hlače ili suknju olovka kroja, no jednako ih tako možemo i 'pojednostaviti' i uklopiti u više casual outfite s trapericama, s kojima će se također lijepo slagati.

Moda Branka Krstulović nosi zanimljivu košulju s uzorkom lanaca, pronašle smo komade u sličnom printu

Različiti ovratnici, visoki ili klasičan ovratnik na košulji krase ova tri modela, stoga nam i to može olakšati biranje, ovisno o tome kakvu vrstu ovratnika više volimo nositi. Također, razlikuju se i po kroju rukava, od kojih su jednih zvonoliki, drugi su lepršavi s kopčanjem na zapešću, dok su treći ravnog kroja.

Modeli bluza su poluprozirni pa se tako po izboru, mogu nositi samo preko grudnjaka, ili s tankom potkošuljom ispod, za zatvoreniji look.

Dvije od tri bluze koje smo izdvojili pripadaju i Mangovoj Committed kolekciji, koja je posvećena smanjenju štetnog utjecaja proizvodnje na okoliš. Odjevni predmeti izrađeni su od održivih materijala ili na održivi način. 

Moda Bijela košulja iz H&M-a je pravi modni kameleon i jesenski favorit za brojne prilike!

Posjeti Miss7.24sata.hr