Najvažnije modno pravilo koje punije djevojke svakako moraju ignorirati

Instagram@thesmilingsweetheart
Vidi originalni članak
  • Žene koje su punije i/ili imaju naglašene obline često slušaju: ne nosi svijetle boje, izbjegavaj prugice, zaboravi usku odjeću, nikako ne bijelo...
  • Usvojiš li ovo jedno pravilo i sva druga padaju u vodu, nosit ćeš što poželiš...
  • Mnoga modna pravila zastarjevaju, a osim toga, pravila su tu i da se krše, zar ne?

Ako si punija i/ili imaš naglašene obline vjerojatno si već više puta čula savjete, katkad pretočene i u pravila odijevanja tipa nemoj nositi usku odjeću, svijetle boje bolje je izbjegavati, nosi samo tamno, nipošto ne nosi vodoravne pruge, drži se podalje od odjeće s uzorkom, široko da, dugačko ne... I slušaj savjete modnih eksperata! Ali pravila su ovdje da se krše, zar ne? A neka jednostavno prestanu vrijediti.

PROMO Savršen poklon za svaku ženu: S ovime nikako ne možeš pogriješiti

Na primjer, sjećaš li se kako smo se nekad zgražali nad kombinacijom dvaju uzoraka, nošenjem tamnoplave boje uz crnu ili na naeusklađene boje torbice i cipela (i laka za nokte i ruža). E, pa ta su pravila otišla u ropotarnicu prošlosti. A jednako tako u nju odlaze i ona koja su se nekad sugerirala punijim ženama. Ignoriraj ih sva, a jedno posebno. Naime, čim njega usvojiš i druga padaju u vodu.

Dakle, koja pravila treba ignorirati?

1. Ne nosi usku odjeću

Pogrešno. Uska te odjeća čini manjom, u širokoj izgledaš i veće nego što jesi. Samo treba pametno izabrati komade, ovisno što želiš naglasiti, što prikriti, treba li istaknuti struk i slično. Na primjer, ako imaš jači gornji dio treba stvoriti iluziju struka. Potraži strukirane bluze na kopčanje. Nosi je  s trapericama, hlačama, suknjama...

2. Nosi crno

Da, da, crna boja sužava, pun nam je ormar crne robe, svaki dan crno... totalno depresivno. Potraži haljine u blokovima boja ili sama tako slaži boje: spoji tirkiznu haljinu s crvenim kardiganom i narančastim remenom. Previše boja? Što kažeš na žuti top, tamnoplavu suknju olovka kroja i široki crveni remen?

3. Nema prugica

Ma, kako nema! Možeš nositi prugice, i to vodoravne. Isprobaj prugastu majicu, tamne traperice i strukirani sako ili jaknu s 3/4 rukavima. Vidiš?

4. Bijelo je zabranjeno

Bijela je prekrasna boja i ni jednoj ženi ne bi trebalo braniti da je nosi. Pokušaj s bijelom haljinom ili suknjom olovka kroja; bijele hlače koje će dobro pristajati teže je pronaći pa, zašto se mučiti?

Modna pravila 6 modnih pravila uz koja će žene s oblinama izgledati sjajno u uskim trapericama

I na kraju, pravilo koje apsolutno treba ignorirati:

5. Tvoja veličina određuje što ćeš nositi

Uvidiš li da je ovo pravilo koje je najvažnije ignorirati i sva druga padaju u vodu. Pogledaš li ljude s najviše stila, shvatit ćeš da oni nisu svi iste veličine ni oblika tijela već biraju odjeću koja im pristaje, laska im i njihovo tijelo čini skladnim dijelom njihove osobnosti. Ne slušaju zastarjele savjete o odijevanju temeljene na konfekcijskom broju o tome što će nositi. Inspirativne, dobro odjevene žene nije briga za duljinu, širinu, opseg i težinu, najvažnije je kako se one osjećaju u toj odjeći. Zato je bolje slijediti njih nego ova pravila. 

Posjeti Miss7.24sata.hr