Najpopularnija jakna prošle godine i ove je jeseni veliki hit - pogledaj modele iz novih kolekcija

Pinterest
Vidi originalni članak
  • Kada su jakne  u pitanju, crna motociklistička jakna s postavom od umjetnog krzna prava je vladarica društvenih mreža i gradskih ulica
  • Ovaj model je već posljednjih nekoliko sezona na meti svih ljubiteljica mode, a cijene originalnog modela brenda Acne Studio dosežu i cijenu od 16000 kuna
  • Odlučile smo zaviriti u aktualnu ponudu Zare, Stradivariusa i Pull&Beara te za tebe izdvojiti slične, ali cjenovno prihvatljivije modele

Kožna jakna jedan je on onih odjevnih komada koje rado nosimo jer je jednostavna, praktična i tako moćna u isto vrijeme. Upravo je zbog tih svojih karakteristika ona već desetljećima nezaobilazna sastavnica ormara žena koja naizgled gaje različite stilove.Svoje će mjesto uspješno naći u kolekcijama vječnih romantičarki, otkačenih rokerica, zavodljivih dama, kao i modnih klasičarki. Na tržištu je dostupan niz različitih modela, no ovog puta smo se odlučile za model kojeg dominira zimskim kolekcijama proteklih nekoliko sezona. Riječ je o motociklističkoj (bajkerskoj) jakni koja je iznutra postavljena krznom. Ovaj model preplavio je  društvene mreže i gradske ulice, a po svemu sudeći ovaj trend uspješno će vladati i ovom jesenskom modnom sezonom.

Moda 10 'dosadnih' modnih basic komada koje svaka žena treba imati u svom ormaru

Priča o ovoj specifičnoj jakni započela je 2015. godine kada je švedski brend Acne Studio na tržištu predstavio Velocite, redefinirani model motociklističke kožne jakne koja je u ovom slučaju bila ukrašena krznenom postavom. Ona je postala pravi modni hit te je brzinom munje osvojila brojne modne poklonice među kojima se našao velik broj svjetskih zvijezda s A liste. Tako su među prvim u ovom modelu prošetale glumice Dakota Johnson i Keira Knightley. Cijene ovog modnog komada kreću se od paprenih 8800 kuna naviše. Ne čudi stoga što su brojni high street brendovi u svoje kolekcije odlučili uključiti modele inspirirane ovim dizajnom i ponuditi ih kupcima po znatno prihvatljivijim cijenama.

Kada na stranici megapopularnog brenda Zara otvoriš rubriku "Najprodavanije" ugledat ćeš postavljenu jaknu biker stila čija cijena iznosi 599,90 kuna. Opisana je kao jakna dugih rukava s ovratnikom i reverima na kojoj su džepovi s patentnim zatvaračem postavljeni  sprijeda, dok unutrašnjost krasi postava od umjetnog krzna. Ukrašena je remenom s metalnom kopčom. Riječ je o modelu koji je vrlo brzo osvojio ormare domaćih zaljubljenica u modu pa smo uvjerene da si do sada barem jednom imala priliku susresti djevojku koja je svoju modnu kombinaciju upotpunila ovom jaknom.

Potaknuta uspjehom crne verzije, koja je još uvijek dostupna na tržištu, Zara je za ovu sezonu iznjedrila još dva slična modela. Riječ je o crnoj motociklističkoj jakni s bijelom podstavom od umjetnog janjećeg runa te onoj izvedenoj u potpunosti u bijeloj boji. Cijena oba modela iznosi 599,90 kuna. Također, ovosezonska novost je ta da je ovaj traženi model svoje mjesto pronašao i u muškoj kolekciji popularnog high street brenda.

Primjeri: Oba modela Zara (599,90 kuna)

Ulična moda Složili smo 3 stajlinga s kožnom jaknom i haljinom, a inspirirala nas je ova prolaznica

No, Zara nije jedini dućan koji u svojoj ponudi krije ovaj It odjevni komad. Možeš ga u nešto povoljnijim cijenama pronaći u kolekciji sestrinskih brendova Stradivariusa i Pull&Beara. U njihovoj ponudi su osim klasičnih crnih i bijelih modela dostupni su i oni u imitaciji brušene kože u ružičastoj te smeđoj boji. Izdvojeni primjeri se razlikuju dužinom pa će obožavateljice kraćih jakni također moći pronaći odgovarajuće primjerke. Posjeduješ li već jedan ovakav primjerak u svom ormaru?

Primjeri: Stradivarius (499,90 kuna), Stradivarius (379,90 kuna),  Pull&Bear (299,90 kuna), Pull&Bear (299,90 kuna)

Posjeti Miss7.24sata.hr