Lejla Filipović u posljednje vrijeme nosi dosta Silk & Cashmere komada. Riječ je o turskom brendu...

Instagram@lejla.filipovic
Vidi originalni članak
  • Već 30 godina, brend Silk & Cashmere izrađuje predivne odjevne komade od najfinijih prirodnih materijala, svile i kašmira
  • Njihov dizajn voli nositi i Lejla Filipović, koja je zablistala u nekoliko njihovih modela
  • Uz korištenje prirodnih materijala, brend obraća pozornost i na održivu modu te stavlja naglasak na ulaganje u tzv. investment pieces, bezvremenske i visokokvalitetne odjevne komade

Silk & Cashmere svjetski je poznati brend koji je 2020. jednu od svojih trgovina otvorio i u Sarajevu. Njihove predivne i visokokvalitetne modele obožava i Lejla Filipović, supruga Tarika Filipovića. Lejla je sa svojim pratiteljima na Instagramu podijelila fotografije u Silk & Cashmere svilenom kaftanu te svilenoj košulji.

Kaftan je Lejla nosila prilikom godišnjeg odmora na moru, za odlazak na plažu te ga je elegantno kombinirala s crnim dvodijelnim kupaćim kostimom i slamnatim šeširom.

Bijelu svilenu košulju ovog brenda Lejla je nosila prilikom posjete Sarajevu te ju je kombinirala sa šarenim širim modelom hlača od sličnog materijala, te modnim dodacima u neutralnim nijansama, pletenom torbicom i jednostavnim modelom sandala. 

Moda Uređena poput holivudske dive, ova je dama prošetala ulicama Splita

Prošle godine jednom prilikom Lejla je također nosila svilenu košulju ovog brenda, taj put u nježnoj svijetloružičastoj nijansi te uz fotografiju napisala "Put svile ili karavanski put je naziv za mrežu karavanskih putova čiji glavni cilj je bio povezivanje Sredozemlja s istočnom Azijom. Puno godina poslije svila je našla put do mene. Poput najljepšeg dodira", opisala je Lejla.

Visokokvalitetni, prirodni i meki materijali glavni su zaštitni znak ovog brenda koji ove godine slavi trideset godina poslovanja, a osnovala ga je Aysen Zamanpur, 1992. u Turskoj. Danas se Silk & Cashmere trgovine nalaze diljem svijeta, uključujući London, Pariz i Ženevu.

Jednostavno i elegantno dizajnirana odjeća od nekoliko vrsta pamuka, vune, svile, viskoze, lana i stopostotnog kašmira može se pronaći u ženskim i muškim Silk & Cashmere kolekcijama, a brend u ponudi ima i modne dodatke, kao i opremu za uređenje doma, uključujući posteljinu, deke i prekrivače.

Silk & Cashmere proizvodi kvalitetne i bezvremenske modele odjeće koji mogu trajati godinama, čime se stavlja naglasak i na održivost mode i važnost ulaganja u odjeću dizajna koji nikad ne izlazi iz mode, izrađenu od visokokvalitetnih materijala.

Moda So hot! Tri modela torbica bez kojih nećemo moći zamisliti jesen

Posjeti Miss7.24sata.hr