Kako postići da izgledaš dotjerano, a tvoja odjeća skuplja nego što jest? Ovo su trikovi...

INSTAGRAM
Vidi originalni članak
  • Ne moraš potrošiti bogatstvo kako bi izgledala elegantno, a tvoja djeća i "skupo"
  • Vrhunski svjetski stilisti podijelili su tajne kako podići odjevne kombinacije na novu razinu, dajući im dozu profinjenosti i ženstvenosti
  • Pogledaj kako naše poznate influencerice Jelena Marinović, Dora Predojević, Sendi Skopljak i Donna Lugonja Petković vješto slijede modne trikove

Ako si ikad poželjela biti jedna od onih žena koje se uvijek izgledaju dotjerano i kao da ulažu podosta novca u odjeću, imamo nekoliko dobrih vijesti za tebe: to možeš učiniti i s manjim budžetom uz malo promišljanja i kreativnosti. I zahvalni smo na tome - jer život je dovoljno skup kakav jest da još svake sezone dodatno moraš obnavljati svoju garderobu! Izgledati kao da si potrošila mnogo, a pri tome ne bankrotirati ključ je pametne kupovine. Uz pametne trikove pri stiliziranju odjeće, miješajući prave komade i ulažući više u nekoliko pravih stvari, svoj izgled možeš u potpunosti preobraziti i podići. 

1. Odaberi bolje tkanine 

Ne moraš potrošiti sav ušteđeni novac na dizajnerske marke - sve dok su tvoje tkanine uglavnom prirodne i kvalitetne. Kombiniranje savršenog poslovno-ležernog izgleda ili vikend odjeće za izlaske svodi se na korištenje boljih tkanina na "chic" načine, kaže Ashley Michelle Miller, poznata stilistica. "Sve je u vezi s organskim i istinskim tkaninama", objašnjava ona. "Kašmir je pravi izbor, a iako je tim tkaninama potrebno malo više ljubavi i njege prilikom održavanja, one mogu trajati puno duže od sintetičkih verzija." 

Moda 5 modnih trendova koji će biti važni 2021. godine, a imaš ih već u ormaru

2. Nosi tamni traper

Bez obzira voliš li poderane traperice, pristaju li ti više slim fit ili mom modeli, stilisti kažu da te sofisticirane tamne traperice mogu bez problema iz radnog dana odvesti u večernji izlazak - dovoljno su elegantne. Ključ je odabrati pravu veličinu i visokokvalitetni materijal koji neće tako lako izblijedjeti.

Powered by embedinstagramfeed de &

3. Jedan, ali stvarno dobar sako

"Vrijeme je da napraviš inventuru svog života", kaže stilistica. “Gdje provodiš većinu svog vremena? U takav izbor garderobe trebaš uložiti svoj novac! " Predlaže fino skrojene osnovne komade poput crnog sakoa s naizgled skupim detaljima. "Pojedinosti su važne, pa će te laskav kroj s upečatljivim gumbima ili posebno lijepom tkaninom izdvojiti u masi."

Powered by embedinstagramfeed &

4. Pomiješaj teksture i uzorke

"Ovladavanje umijećem miješanja tekstura i uzoraka jedan je od ključeva skupog izgleda i dobrog proračuna", kaže Bernadett Vajda, međunarodno priznati model. “Spoji prirodnu svilu s ostalim bogatim tkaninama u istoj paleti boja poput trapera ili kašmira. Nošenje iste nijanse boja u različitim teksturama podići će svaki izgled. " 

Powered by embedinstagramfeed de &

5. Ništa bez crnog kaputa

"Uloži u jedan klasičan, kvalitetan kaput u bezvremensko crnoj boji", dijeli Vajda. “Trajat će ti desetljećima. Klasični stilovi nikada ne izlaze iz mode i provest će te kroz svako desetljeće. " 

Powered by www.embedinstagramfeed.com/en/ &

Moda Ako imaš bujne obline pazi da ne ponavljaš ovu stilsku pogrešku

6. Ne stidi se svojih oblina

"Ljudi teže odabrati pretamnu ili preveliku odjeću kako bi prikrili svoju nesigurnost", objašnjava Vajda. “No, ključ izgleda je osigurati da tvoja odjeća prati liniju tijela. Nemoj sakrivati tijelo odnosno obline, ma koju veličinu nosila. Nosi odjeću u kojoj se osjećaš ugodno i koja pravilno naglašava tvoje tijelo. 

Powered by embedinstagramfeed de &

7. Donje rublje koje ti daje samopuzdanje

Nisu važni samo oni komadi odjeće koji se vide. Treba ulagati i u kvalitetno rublje u kojom ćeš osjećati ugodno noseći ga ispod svojih omiljenih hlača, haljina i suknji. Cilj je predstaviti glatku siluetu i istaknuti prirodni oblik tijela. 

8. Kupi grudnjak koji ti odgovara

Miller i Vajda slažu se da je prigodan grudnjak neophodan za bilo koju odjeću kako bi naizgled izgledala još skuplje. Ako nosiš pogrešnu veličinu ili nemaš košarice koje odgovaraju tvojoj građi, čak i najbolji grudnjak može izgledati loše.

9. Dodaj haljinu u boji u svoj ormar

Ta mala crna haljina koju već imaš je sjajna, ali kako bi Đorđe Balašević rekao: "Dodaj svijetu malo boje, čudo moje". „Nositi jednobojnu haljinu u nijansi koja ide uz ton tvoje kože sjajan je potez. Istaknut ćeš se od ostalih i izgledati blistavo" predlaže Miller.

Powered by embedinstagramfeed de &

10. Kupi kvalitetne cipele

"Uvijek potroši malo više novca na kvalitetne cipele jer te noge vode svugdje", objašnjava Vajda. “Nemoj štediti na cipelama. One su temelj tvog cjelokupnog izgleda. "Predlaže ulaganje u pravu kožu, čak i ručno izrađene cipele ako si ih možeš priuštiti. 

Powered by embedinstagramfeed &

11. Pravilno brini za cipele

Vodi računa o cipelama i "ulaži" u njih čišćenjem, poliranjem i hidratiziranjem njihovog materijala svake sezone, kako bi te u godinama koje slijede i dalje vjerno pratile u hodu. Koristi sprej za zaštitu za cipele od kože, antilopa i tkanine svih vrsta. Stilisti predlažu da ga koristiš i na svojim omiljenim kožnim torbicama.

Godine su samo broj! Imaju godina (50+!), ali imaju i stila! Ovih 11 dama vrijedi pratiti na Instagramu

12. Kombiniraj sve s autentičnom torbicom

Obje stilistice ističu da su torbice izrađene od visokokvalitetnih prirodnih materijala poput kože i platna trenutni must have koji vrijedi svake kune."Dobra torbica vrijedi tisuću riječi, zato ne kupuj lažne", kaže ona. "Štedi za kvalitetnu torbu koja će ići uz odjeću tijekom dana na poslu, pa sve do noći u izlasku." A kvaliteta ne znači logotipe i marke. Umjesto toga, usredotoči se na način izrade torbe i hoćeš li je moći kombinirati s mnogo odjeće.

Powered by embedinstagramfeed &

13. Ne zanemaruj kosu

Ako je tvoja frizura u trendu, ne zaboravi je oblikovati kao dio svog izgleda. Možeš se poigrati stilom dodavši kopče, kape, šešire i trake za kosu, ali nezaboravni sjaj glavna je karakteristika zdrave kose. 

Powered by embedinstagramfeed &

14. Usredotoči se na blistavu kožu i prirodan izgled

Ne zaboravi staviti u prvi plan svoje prirodne značajke i istaknuti blistavu kožu. "Prirodna ljepota uvijek je najbolji izbor, a izgledat ćeš njegovano pokazujući tek odmorenu verziju vlastite kože", kaže Vajda. "Nosi šminku koja pokazuje prirodnu ljepotu i ne pretjeruj s make-up trendovima.

Posjeti Miss7.24sata.hr