Dijamant od 100 karata koji je Dua Lipa nosila na Met Gali hommage je najpoznatijem komadu nakita u povijesti

Profimedia / @salmahayek Instagram Dua Lipa
Vidi originalni članak
  • Dua Lipa bila je jedna od domaćina sinoć održane Met Gale, a sukladno visokim očekivanjima, njezin je modni odabir oduševio sve prisutne
  • Nosila je prekrasnu bijelo-crnu balsku haljinu iz 1993. godine, a styling je zaokružila veličanstvenom dijamantnom ogrlicom legendarne kuće Tiffany & Co.
  • Ogrlica s zadivljujućim dijamantom koji ima više od 100 karata hommage je kultnom žutom dijamantu Tiffany koji je procijenjen na nevjerojatnih 30 milijuna dolara i koji su u povijesti nosile samo četiri žene
  • Pročitaj više: Statement biseri vladali su Met Galom u čast Karla Lagerfelda, ovo su najimpresivniji komadi

Budući da je Dua Lipa bila jedna od domaćina sinoć održane Met Gale, lebdjela su danima zrakom veoma visoka očekivanja od njezinog stylinga, a jutro poslije možemo reći da su s punim pravom sva svjetla reflektora bila usmjerena na nju. Tema ovogodišnje Met Gale - 'Karl Lagerfeld: A Line of Beauty' podrazumijevala je glamur, a popularna pjevačica ni na koji način nije razočarala svojim odabirom. 

Moda Statement biseri vladali su Met Galom u čast Karla Lagerfelda, ovo su najimpresivniji komadi

Nosila je Chanelovu bijelo-crnu balsku haljinu od tvida, istu onu kakvu je Claudia Schiffer nosila još davne jeseni 1992., predstavljajući tadašnju kolekciju, no još veličanstveniji od predivne haljine njezin je odabir nakita - dijamantna ogrlica uz koju dolazi i zanimljiva priča.

Naime, Dua Lipa je prva koja je nosila novu nevjerojatnu Lucida Star ogrlicu legendarne kuće Tiffany & Co., a na kojoj se nalazi takozvani legendarni dijamant koji ima više od 100 karata i koji je svojim gotovo identičnim jastučastim rezom najljepši hommage kultnom žutom dijamantu Tiffany. Prema etiketi, novi je dijamant označen slovom D, a što nam govori da je u pitanju bezbojni i najkvalitetniji dijamant, ima 82 fasete i odgovorno je nabavljen iz Bocvane.

Beauty Jedan se omiljeni beauty trend prometnuo u apsolutno najpopularniji na ovogodišnjoj Met Gali

Originalni žuti dijamant Tiffany od 128,54 karata pronađen je 1977. godine u južnoafričkim rudnicima dijamanata Kimberley i od tada je postao jedan od najpoznatijih Tiffanyjevih komada čija je vrijednost procijenjena na nevjerojatnih 30 milijuna dolara, a priliku nositi ga imale su samo četiri žene. 

Mary Whitehouse prva ga je nosila na balu 1957., Audrey Hepburn nosila ga je na legendarnim fotografijama iz 1961. za 'Doručak kod Tiffanyja', na vratu Lady Gage našao se za dodjele Oscara 2019., a posljednja je bila Beyoncé koja ga je nosila u kampanji za Tiffany & Co. prije dvije godine. Ovom svježom, modernom interpretacijom kultnog komada nakita Dua Lipa je ispisala i djelić vlastite modne povijesti i moramo priznati da je izgledala apsolutno veličanstveno kako Met Gali i priliči.

Posjeti Miss7.24sata.hr