Što se zapravo događa kad se dvoje u vezi NE svađaju? Je li to doista dobar znak?

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Gotovo svatko zna taj jedan savršen par koji se očito nikada ne svađa 
  • No jesu li doista tako savršeni ili je to pomalo... čudno? Jesi li ti sretnica koja se s partnerom ne svađa?
  • Ako je odgovor potvrdan, pogledaj što se zapravo krije iza toga 

Čini se da se neki parovi jednostavno ne svađaju. Ali zašto je to tako? Klone li se ti parovi sukoba i strahuju li da bi svađa mogla ugroziti njihovu vezu? Ili su pronašli sustav koji sprječava da razilaženje u mišljenju kulminira svađom?

Life&style Novi Forrest Gump? Posvađao se sa suprugom pa otpješačio 450 km da "razbistri glavu"

 

Ključ sreće

Odgovor daje psiholog Dr. Joshua Klapow. Vjeruje da parovi koji se ne svađaju imaju različita mišljenja. Ipak, važno im je rješavati probleme zajedno. Ako je to teško, partneri bi barem trebali pokušati pažljivo slušati i zajedno riješiti problem. „Parovi koji međusobno iskreno i empatično komuniciraju i razmjenjuju ideje obično se manje svađaju“, kaže Klapow. Vješto upravljanje krizama stoga im pomaže da izbjegnu veliku svađu. 

via GIPHY

Postoje opasnosti od izbjegavanja sukoba

Ipak, definitivno postoje parovi koji se ne svađaju jer žele izbjeći sukobe. Problem: oni koji se klone svađa natjeraju partnera da se osjeća kao da ne poštuje njihove osjećaje. Uz to, ova strategija izbjegavanja stvara veliki komunikacijski problem, koji u kratkom ili dugom roku može predstavljati ozbiljnu prijetnju vezi. Zato se nemoj bojati sukoba i ostani pri svom mišljenju i osjećajima. To čak može ojačati vezu i vodi ka tome da se obje strane osjećaju poštovano i saslušano. 

via GIPHY

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr