Stigle su nam prve jagode pa donosimo recept za kremasti kolač od jagoda i pudinga bez pečenja
- Počinje vrijeme mirisnih, ukusnih, sočnih jagoda – i to nas jako veseli!
- Jagode jednostavno volimo jesti – a osobito ako su u nekoj finoj kombinaciji u kolačima
- A upravo je ovaj kolač s crvenim ljepoticama neodoljiv
Osim što je kremast, sočan i superukusan, ovaj kolač – kombinacija pudinga i slatkih jagoda – donijet će dašak proljeća u tvoj dom. Spravlja se jednostavno i brzo – kolač čak nije potrebno ni peći!
Sastojci
• 250 g hrskavih musla
• 50 g integralnih keksa s maslacem
• 125 g maslaca
• 250 ml mlijeka
• 150 g vrhnja za šlag
• 4 žlice šećera
• 1 pakiranje praška za puding od vanilije
• 350 g jagoda
Priprema
1. Stavi kekse i musle u vrećicu za zamrzavanje te ih usitni s pomoću valjka za tijesto.
2. Stavi maslac u lonac pa na srednju vatru da se rastopi. Zatim dodaj rastopljeni maslac mješavini keksa i musla.
3. Premaži kalup (promjera 26 cm) s malo ulja te raspodijeli mješavinu keksa po dnu i rubu kalupa. Pritisni žlicom, zagladi te stavi biskvit od keksa na sat vremena u hladnjak.
4. Pomiješaj 50 ml mlijeka, šećer i prašak za puding.
5. U loncu zakuhaj vrhnje za šlag i 200 ml mlijeka. Dodaj puding te kuhaj oko minute uz stalno miješanje.
6. Stavi puding u zdjelu te prekrij folijom. Ostavi da se puding ohladi.
7. Operi, očisti te raščetvori jagode.
8. Umiješaj ¾ jagoda u puding.
10. Raspodijeli kremu od pudinga po biskvitu od keksa te stavi sve na 45 minuta u hladnjak.
11. Prije nego poslužiš kolač raspodijeli preostale jagode po kolaču.
Bonus savjet: možeš kupiti gotovu beze koru i natrgati je (oko 60 g) na sitne komadiće i s jagodama umiješati u koru ili dodati narezanih, tostiranih badema.