Stigle su nam prve jagode pa donosimo recept za kremasti kolač od jagoda i pudinga bez pečenja

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Počinje vrijeme mirisnih, ukusnih, sočnih jagoda – i to nas jako veseli! 
  • Jagode jednostavno volimo jesti – a osobito ako su u nekoj finoj kombinaciji u kolačima
  • A upravo je ovaj kolač s crvenim ljepoticama neodoljiv 

Osim što je kremast, sočan i superukusan, ovaj kolač – kombinacija pudinga i slatkih jagoda – donijet će dašak proljeća u tvoj dom. Spravlja se jednostavno i brzo – kolač čak nije potrebno ni peći! 

Sastojci

• 250 g hrskavih musla 

• 50 g integralnih keksa s maslacem 

• 125 g maslaca 

• 250 ml mlijeka 

• 150 g vrhnja za šlag 

• 4 žlice šećera

• 1 pakiranje praška za puding od vanilije 

• 350 g jagoda

Dobra slastičarka Tajne slastičarstva: Većina nas radi ovih sedam pogrešaka kad pečemo kolače

Priprema 

1. Stavi kekse i musle u vrećicu za zamrzavanje te ih usitni s pomoću valjka za tijesto. 

2. Stavi maslac u lonac pa na srednju vatru da se rastopi. Zatim dodaj rastopljeni maslac mješavini keksa i musla. 

3. Premaži kalup (promjera 26 cm) s malo ulja te raspodijeli mješavinu keksa po dnu i rubu kalupa. Pritisni žlicom, zagladi te stavi biskvit od keksa na sat vremena u hladnjak. 

4. Pomiješaj 50 ml mlijeka, šećer i prašak za puding. 

5. U loncu zakuhaj vrhnje za šlag i 200 ml mlijeka. Dodaj puding te kuhaj oko minute uz stalno miješanje. 

6. Stavi puding u zdjelu te prekrij folijom. Ostavi da se puding ohladi. 

7. Operi, očisti te raščetvori jagode. 

8. Umiješaj ¾ jagoda u puding. 

10. Raspodijeli kremu od pudinga po biskvitu od keksa te stavi sve na 45 minuta u hladnjak. 

11. Prije nego poslužiš kolač raspodijeli preostale jagode po kolaču. 

 

Bonus savjet: možeš kupiti gotovu beze koru i natrgati je (oko 60 g) na sitne komadiće i s jagodama umiješati u koru ili dodati narezanih, tostiranih badema. 

miss kuha Ovaj pjenasti kolač spravit ćeš jako brzo – nije ga potrebno peći!

Posjeti Miss7.24sata.hr