Jesi li se ikada zapitala čemu služi mašnica sprijeda na ženskim gaćicama? Jako je zanimljivo...

shutterstock Malena mašnica sprijeda na žeskim gaćicama - vidjela si je bezbroj puta, no jesi li se ikada zapitala čemu zapravo služi?
Vidi originalni članak
  • Malena mašnica sprijeda na žeskim gaćicama - vidjela si je bezbroj puta, no jesi li se ikada zapitala čemu zapravo služi?
  • Iako je danas samo tu iz estetskih razloga, iza nje se krije povijesna tradicija
  • Jedna radoznala korisnica Reddita tako je postavila pitanje i dobila prilično zanimljiv odgovor..

Jesi li ikada obratila pažnju da gotovo svaki par ženskih gaćica ima malu mašnu s vrpcom pričvršćenu sprijeda? Vjerojatno jesi. No, jesi li se ikada zapitala zašto je to tako? Ni mi... ali očito postoji nekoliko razloga. Znatiželjna korisnica Reddita postavila je pitanje ostalim ženama: "Zašto toliko gaćica ima tu malu mašnu sprijeda na sredini? Odakle tradicija?"

Gaćice s porukom: donje rublje koje govori jesi li za seks ili ne i uči o važnosti pristanka - jer ne znači ne!

Na što joj je jedna žena dala objašnjenje: "Što se tiče korijena tradicije, ona potječe iz dana prije nego što smo znali za elastik, kada se donje rublje trebalo držati na mjestu malom vrpcom provučenom kroz čipku s ušicama na vrhu. Mala mašna je mjesto gdje bi se zavezala ta vrpca, a naravno sprijeda jer bilo najpogodnije. Dakle, njezino je značenje toliko daleko od ukrasa da je ta mala mašnica služila vitalnoj funkciji da donje rublje drži čvrsto na mjestu."

Life&style Što bi se dogodilo s tvojim tijelom kad bi prestala nositi donje rublje

No, teorije nisu na tome stale. Prema drugoj korisnici foruma, ranije bi žene ustajale prije nego što bi svanuo dan i oblačile se u mraku ili uz svijeće. Pretpostavlja se da su im mašne pomogle shvatiti u kojem smjeru trebaju ići njihove gaćice. Ali ovih dana, to je definitivno isključivo u estetske svrhe.

Kako totalno napaliti frajera? Otkrivamo na koje se donje rublje na ženama najviše pale muškarci

Jedna osoba je rekla: „Uvijek sam se pitala čemu služi ta mašnica, smatrajući je pomalo djetinjastom, ali sam je vremenom naučila ignorirati. Zanimljivo je sada znati zašto je tu i koja je bila njezina uloga kroz povijest." Međutim, nekim ženama se mašnica nimalo ne sviđa i redovno je otkinu.

Life&style Zašto žene stavljaju lišće, krpe i novine u gaćice dok imaju menstruaciju? Razlog je banalan koliko i strašan

Posjeti Miss7.24sata.hr