Istraživanje otkriva zašto je toliko teško pronaći dobrog muškarca - razlog je doista zabrinjavajući

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Dugotrajne solerice već znaju koliko je teško pronaći dobrog muškarca
  • Sada je i jedno istraživanje objavljeno u uglednom "Wall Street Journalu" potkrijepilo tu činjenicu 
  • Otkrivamo ti o čemu se točno radi i zašto je ovo doista ozbiljan problem

Gdje se danas mogu upoznati pristojni muškarci? Koji misle ozbiljno i koji su ozbiljni? To je pitanje nad pitanjima. Nekako je u zadnje vrijeme jako teško pronaći poštenog muškarca. Ako ga i pronađemo, onda ga brzo i izgubimo, odnosno, razočaramo se. Ili je izgubio zanimanje, povrijedio nas ili si jednostavno nikako ne odgovaramo. I opet se nađemo pred istom činjenicom: jako je teško pronaći dobrog muškarca. Ali, zašto je to tako? Jedno istraživanje nam je to otkrilo. 

On i ona Napokon je dokazano: žene su bolje od muškaraca i na ovom jako važnom području!

via GIPHY

Zašto je toliko teško pronaći dobre muškarce? 

U članku objavljenom u „Wall Street Journalu“, kojeg je potpisao Gerard Baker, postoje indicije. Članak je započeo s time kako su njegove kćeri rasle s vjerovanjem kako su djevojke pametne, a muškarci glupi – i odmah imamo osnovnu spoznaju za odgovaranje na pitanje zašto je teško pronaći dobre muškarce. Kako bi potkrijepio tu činjenicu, Baker je naveo jaz među spolovima kad je riječ o sveučilišnim diplomama. 

Love&Sex 7 muškaraca otkriva: 'Ovo je najbolji kompliment koji sam ikada dobio od žene!'

Prema podacima američkog Ministarstva obrazovanja je više od 57 posto studenata 2018. godine – koji su prijavili diplomski – bili ženskog roda. 

via GIPHY

Muškarci vole tek "ideju" inteligentnih žena 

Dakle, broj inteligentnih žena je veći od broja inteligentnih muškaraca. Međutim sada tek dolazimo do pravog problema: naime, istraživanje objavljeno na internetskoj stranici „Sage Journals“, pokazalo je da su muškarci rekli da žele izlaziti s inteligentnim ženama – međutim, zapravo im se samo sviđa ideja iza toga. Smatraju kako su inteligentne žene savršene partnerice, ali sa ženama – koje su doista inteligentne – imaju problema. Premda ponavljaju kako traže pametnu, neovisnu ženu, osjećaju se manje muževno i manje vrijedno kad su u vezi s takvom osobom. 

via GIPHY

Onda se postavlja sljedeće pitanje: zašto je u 2019. godini još uvijek ponižavajuće biti u vezi s pametnom ženom? Nismo li ipak otišli korak dalje? Vjerojatno nikada nećemo razumjeti zašto su muškarci takvi kakvi jesu – međutim, trebamo biti svjesne da za sva ta razočaranja nismo krive te nam to nikako ne smije poljuljati samopouzdanje. 

Posjeti Miss7.24sata.hr