Ghostao te je? Nema veze, ti nisi duh pa mu napiši jednu od ovih 15 poruka i zauvijek izbriši njegov broj

Pixabay
Vidi originalni članak
  • Je li ti se ikad dogodilo da te netko ghostao? Ako nije, još stigne.
  • Osim što se možeš pomiriti sa sudbinom, graciozno izbrisati broj bez da mu se javljaš i zatim otići svojim putem, postoji još jedno rješenje, kako savjetuju mnogi
  • Pošalji mu neku od ovih poruka koja će pokazati da si svjesna što je učinio i da si to prihvatila sa šalom, a zatim se vrati na točku dva. Osim ako razgovor ne krene u neočekivanom smjeru...

Zaista su samo posebne osobe sposobne od nekoga otići tako da ga "ghostaju", da upotrijebimo termin sve više popularan posljednjih godina. Trenutak je to u kojem ljudi odlučuju prekinuti viđanje s nekim bez ijedne riječi (odnosno poruke). Iako se mnogima čini jednostavno napisati barem: "Oprosti, nisam zainteresiran/a", drugima je, čini se, lakše samo nestati.

A kad se onaj s kojim hodaš igra toplo-hladno, ili ne odgovara tjednima, možeš mu slobodno napisati neku od ovih poruka, ali nakon toga, ako se ništa ne mijenja, samo se makni, savjetuju stručnjaci.

via GIPHY

Prema jednom je istraživanju iz 2020. godine čak 91 posto korisnika bilo "ghostano" barem jednom, a 40 posto korisnika je odgovorilo da su oni bili ti koji su "ghostali" jer nisu znali objasniti manjak interesa i smatrali su da će njihov nestanak drugu stranu manje boljeti. To naravno i dalje nije isprika da se prema nekome ponašaju kao da ne postoji, pogotovo jer je 85 posto ispitanika reklo da bi radije im netko jasno kaže da ne osjeća povezanost.

via GIPHY

Dakle, izbriši broj i nastavi svojim putem. A ako je doista tako teško, to možeš učiniti i nakon što pošalješ posljednju, smiješnu, ali snažnu poruku pa se tek onda pozdraviš zauvijek. Evo što možeš poslati onome tko te ignorira, ako baš moraš.

via GIPHY

1. Aha, i ja mislim isto to.

2. Koja romantika... Kao Patrick Swayze i Demi Moore u filmu Duh. Awww...

3. Pa ja baš volim Simona i Garfunkela i njihov Sound of silence.

4. Možda sam ostavila dojam kao da mi je u redu ako se ne javiš tjednima. Žao mi je zbog zbrke, nije mi to u redu pa ovo neće funkcionirati. Bok!

5. Vidim da koristiš savjete Barneyja Stinsona. Ali da te podsjetim - Robin ga je ostavila, a serija je otkazana. Tako i mi.

via GIPHY

6. Čini se da ti je u životu velika gužva pa tu nema mjesta za mene. A dobro, što se može.

7. Kako me napadaš porukama! Nisam navikla na ovoliku pažnju... Sad znam što me čeka.

8. E, sljedeći put kad me nećakinja zamoli da joj ispričam priču o duhu, mogu joj ispričati o tebi.

9. Igramo se tko će dulje izdržati da ne pošalje poruku prvi. Ti pobjeđuješ, bravo!

10. Mogli su ti dati ulogu u filmu Ghostbusters, bio bi baš odličan.

via GIPHY

11. Kako si ti cool.  Šteta da nemam više 15 godina pa meni baš i nisi. 

12. Rekao si da se čujemo kad dođeš doma. Prije 10 dana. Ah, izgleda da još nisi. Samo putuj i dalje! 

13. Noć vještica je bila davno, ne trebaš glumiti duha. Ali dobro ti ide!

14. Ma da, ni ja se ne volim dopisivati.

15. Kupila sam ti rječnik jer vidim da ti ne ide s riječima, ali izgleda da ga nećeš dobiti...

I slobodno dodaj smiješka na kraju rečenice. Jer - sve što radiš, radi sa smiješkom!

via GIPHY

Vidi, jednostavno je. Ako se ne potrudi pokazati ti da je zainteresiran, onda nije. I nije ni vrijedan tvoga truda, a ni vremena. A na tebi hoćeš li otići bez riječi ili baciti bombicu da mu pokažeš da imaš svoje mišljenje. Ali i integritet, to ne zaboravi!

Posjeti Miss7.24sata.hr