Evo što se događa s tvojom vezom kad sanjaš o svom partneru - i dobro i loše

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Možda je to teško povjerovati, ali snovi mogu utjecati na tvoju vezu 
  • I ne, nije riječ o noćnim morama ili nekim strašnim snovima
  • Evo što se događa kad sanjaš o svom partneru 

Jedan eksperiment znanstvenika sa Sveučilišta New York pokazao je da se emocije koje imamo prema nekoj osobi u snu mogu prenijeti na stvarni život. Za potrebe istraživanja su zamolili 61 studenta da dva tjedna dokumentiraju svoje snove te osjećaje vezane uz njih. 

Sanjarica Ljubavna sanjarica: Što sve može značiti ako sanjaš prekid veze...

via GIPHY

Emocije se prenose 

Studenti su trebali ujutro nakon buđenja te navečer prije odlaska na spavanje ispuniti upitnik u kojem su skicirali osjećaje prema drugoj osobi. Nakon dva tjedna su znanstvenici ustanovili da se, primjerice, svađa u vezi u snu pobrine za to da je osoba sljedeći dan više distancirana prema partneru te ima manje pozitivne osjećaje prema njemu. S druge strane, osobito lijep san ima pozitivan učinak na vezu. Na primjer, tako je nekima lakše oprostiti svom partneru nakon svađe ako su nešto lijepo sanjali o njemu. 

Life&style Ružno si sanjala? Snovi ti poručuju nešto važno o tvom zdravlju

Obrađivanje događaja 

Pošto u snu obrađujemo događaje koje smo nedavno doživjele, često se dogodi da sanjamo o partneru. U krajnjoj liniji, on je uglavnom veliki dio naše svakodnevice. Dakle, ako s partnerom tijekom dana razgovaramo o prevari, može se dogoditi da noću sanjamo da nas partner vara. Prema znanstvenicima koji su provodili spomenuto istraživanje, to može imati negativan učinak na veze – zato jer negativan san nesvjesno prenosimo na realnu vezu. 

via GIPHY

Dakle, sada znamo zbog čega nikada ne treba ići spavati dok smo u svađi. Ako se pomiriš s partnerom prije spavanja, veća je vjerojatnost da ćeš sanjati sretne snove te ćeš sljedeći dan započeti s pozitivnim emocijama. 

Posjeti Miss7.24sata.hr