Brojne žene su otkrile totalno neočekivan razlog zbog kojih izlaze s muškarcima koji im se uopće ne sviđaju

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Jedna od tri žene koje su pristale izaći s muškarcem van, učinile su to zbog besplatne večere, otkrilo je novo istraživanje provedeno među 1000 žena
  • To su češće žene koje vjeruju u tradicionalne podjele uloga - da su muškarci ti koji bi trebali zaraditi za dobar život, a one ostati doma s djecom
  • Ipak, više od dvije trećine takvo ponašanje smatra izuzetno ili umjereno neprihvatljivim

Foodieji su ljudi opsjednuti hranom - novom, drugačijom, izuzetno spravljenom. To su oni koji neprestano gledaju TV program 24Kitchen ili traže po internetu stare emisije Anthonyja Bourdaina. Biti foodie je skupa navika i teško ju je plaćati iz džepa koji nije predubok pa su se mnoge žene, koje vole upućeno raspravljati o kvalitetama pojedinih šampanjaca ili vina te gdje se u gradu jede najbolji biftek, odlučile snaći. Prihvaćaju slobodno i često pozive na večere muškaraca koji im se nimalo ne sviđaju i umjesto romantičnog sudara odlaze na gurmanski. 
Dvije studije provedene onlline u SAD-u otkrile su da danas tamo 23 do 33 posto žena pristaje na gurmansko čašćenje pod izlikom romantičnog sudara. To su češće žene koje vjeruju u tradicionalne podjele uloga - da su muškarci ti koji bi trebali zaraditi za dobar život, a one ostati doma s djecom.

Prihvatljivo ili ne?!
 


U prvoj studiji uzorak je činilo 820 žena, od toga je 40 posto slobodnih, 33 posto udanih, a 27 posto u stalnoj vezi, ali ne i bračnoj. 
Žene su odgovarale na niz pitanja koja su trebala odrediti osobine njihove ličnosti, uvjerenja o spolnim ulogama u društvu te povijest njihovih 'gurmanskih sudara'. Jedno od pitanja bilo je i smatraju li da su gurmanski sudari društveno prihvatljivi. Gotovo 23 posto žena u prvoj anketi otkrilo je da su odlazile na gurmanske sudare. Većina povremeno ili rijetko. Iako većina žena koje su se na to odlučile smatra da je to posve prihvatljivo ponašanje, ipak više od dvije trećine takvo ponašanje smatra izuzetno ili umjereno neprihvatljivim.

RECI MI SVE Vodič za prvi spoj: Obavezno prođi ovih 12 tema, odmah će ti sve biti jasno

Fenomen još nerazjašnjen


Jedan od autora studije, dr. Brian Collisson s kršćanskog sveučilišta Azusa Pacific University iz južne Kalifornije izjavio je da su on i njegove kolege čuli u vijestima za fenomen gurmanskog sudara i odlučili to malo proučiti.
Dr. Collisson je objasnio da zasad ne mogu zaključiti koliko su takvi sudari doista česti i dodao: "Možda su i veoma česti u slučaju da žene lažu ili krivo pamte tu vrstu izlaska s muškarcem jer žele zadržati pozitivnu sliku o sebi i svojim sudarima, a na njih ne pristaju samo žene, već i pojedini muškarci".
U engleskom jeziku takvi se sudari nazivaju 'foodie call', što je duhovita igra riječima na 'booty call', engleski sleng termin za telefonski poziv 'što radiš večeras?', koji je napravljen samo s jednim ciljem - da izlazak završi u krevetu.  

Loša kombinacija Oprez! S ovim horoskopskim znakovima ne bi trebala ići na spoj ove godine

Posjeti Miss7.24sata.hr