Ako si mislila da tvoja majka nema utjecaja na tvoj ljubavni život, prevarila si se. Evo zašto

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Kakva majka, takva kćer?
  • Nedavno provedeno istraživanje daje napete uvide u utjecaj majke na našu ljubavnu sreću
  • Misliš li da tvoja majka ima utjecaja na tebe ili ne?

Ima li broj partnera majke utjecaj na vlastito ponašanje u vezi? Ima, kaže jedno aktualno istraživanje. Broj vlastitih i partnera majke uglavnom su vrlo slični.

Kopiramo li ljubavni život svojih majki?

Znanstvenici pišu da majke prenose određene karakterne osobine na svoju djecu – koji su presudni za trajnost i stabilnost njihovih ljubavnih veza. „Ustanovili smo da majke preko određenih karakternih osobina i načina ponašanja odlučuju o tome koliko su atraktivne partneru“, kaže Claire Kamp Dusch, voditeljica istraživanja i docentica za etnologiju i sociologiju na Ohio State University u Columbusu. Djeca će preuzeti ponašanje majki te ih prenijeti na vlastite veze. Prema znanstvenici, riječ je o tome da majke jako utječu na društveni razvoj.

Life&style Ovih 10 stvari ti tvoja majka tijekom života nikada neće priznati - a možda će te rasplakati

Znanstvenici su za to promatrali podatke dugotrajnih istraživanja koja su obuhvaćala 13.000 osoba. Između ostaloga, pitali su kakav utjecaj ima rastava roditelja na kasnije veze, odnosno prekide. Hoće li djeca kasnije i sama češće mijenjati partnere, to nije dokazano, ali jasan rezultat istraživanja je sljedeći: sposobnost i spremnost na vezu prenosi se sa majke na djecu. To znači sljedeće: velika je vjerojatnost da imamo slične veze kao naše majke.

Napomena: kakav utjecaj imaju očevi i njihova sposobnost za veze (ili nesposobnost) na djecu, nije se promatralo u istraživanju.

BEAUTY Parfemi s ovim sastojkom totalni su hit ovog ljeta

Posjeti Miss7.24sata.hr