Znaš li zašto češće sanjaš žarko crvenu boju od drugih - ili zašto su ti rijeke i oceani u snovima?

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Menstrualni ciklus na različite načine utječe na razne aspekte našeg života 
  • Jesi li znala da mjesečnica djeluje i na naše snove? 
  • Stručnjaci objašnjavaju kako menstrualni ciklus može utjecati na naše snove 

Nedavno sam sanjala sljedeći san: na kolodvoru sretnem prijateljicu iz školskih dana – i to nakon što mi je pobjegao vlak. Jako smo se razveselile susretu – toliko da me ona pozvala da je pratim na zabavu. „Ali, ja sam na putu na kazališnu predstavu“, odgovorila sam joj. „Ali, zašto ne“, pomislila sam tada – „Uvijek smo se dobro zabavljale.“ Odlučila sam je otpratiti na tu zabavu. Dala mi je za tu priliku da odjenem nešto lijepo – pulover od fine tkanine, žarko crven. Odjenula sam ga i dobro sam se osjećala u njemu. Onda sam se osvrnula oko sebe te primijetila da me promatra nekoliko muškaraca koji jako dobro izgledaju. 

via GIPHY

Objašnjenje iza toga 

Teoretičari pretpostavljaju da se ljudsko tijelo predstavlja u snovima djelomično kroz slike kuće ili nekih drugih objekata. Također i naše tjelesne promjene za vrijeme ciklusa imaju izričaj u našim snovima. U vezi s mjesečnim ciklusom crvena boja dobiva značenje. Žene tada sanjaju o crvenim ili ružičastim naslonjačima, komadima odjeće ili velikom crvenom balonu kojeg napuhuju. Zbog toga je tu bio i pulover kojeg mi je dala prijateljica. 

Zdravstvene tegobe Kasni ti mjesečnica, a nisi trudna - možda je uzrok jedan od ovih 8 razloga

Tjelesne promjene mogu pronaći izričaj i u obliku tekućina. Jesi li možda primijetila da za vrijeme menstruacije češće sanjaš o rijekama i potocima te dubokim vodama oceana. Dakle, u našim snovima doživljavamo slikovito našu menstruaciju. To se odražava i u snovima o rađanju, bebama i djeci, vjenčanjima ili zarukama – stvarima koje znače novi početak. Rađaju se novi karakteri, budu ubijeni, počine samoubojstvo ili leže u lijesu. Svi ti snovi tipični su za vrijeme menstruacije. 

via GIPHY

Snovi u danima prije menstruacije 

U takozvanoj preovulacijskoj fazi, dakle prije menstruacije, mi žene često sanjamo muškarce. Često sanjamo da moramo privući muškarce, odnosno zavodimo ih u snu. Također se u našim snovima tada češće pojavljuje naš dečko ili partner, ali i nepoznati muškarci. 

Life&style 11 razloga zašto tvoja menstruacija odjednom traje duže nego što si navikla

Posjeti Miss7.24sata.hr