Znaš li kakav šok doživi tijelo kad preskočiš obrok?

Instagram
Znaš li što pokreće naše tijelo? Čista energija. Što se dogodi kad ti ponestane energije? Tijelo koristi rezervu, a ako si mislila da rezerva vodi do gubitka kilograma - vrijeme je da razbijemo taj mit!
Vidi originalni članak

Jedna od najčešćih zabluda koje imamo vezano uz preskakanje obroka jest mišljenje da se ovako gube kilogrami i smanjuje unos kalorija. Totalno krivo! Zapravo, kada preskačeš obroke i tijelu uskraćuješ potrebnu energiju, ono je crpi ravno iz mišića - a to je zadnje što želiš! Prije svega zato što će ti na tijelu tako ostati sloj masnoće koji ne želiš, a kao drugo izgubiti ćeš tonus i ugroziti zdravlje. Prema tome, čak i ako primijetiš nekakav gubitak na težini, tijelo zapravo proizvodi još više masnoća kako bi se zaštitilo od trošenja mišića.

S druge strane, jednom kada svome tijelu stvoriš ovakvu štetu, popravak traje itekako dugo. Preskakanje obroka može dovesti do prejedanja jer ti zbog manjak energije tijelo stalno pada u šok i raste razina šećera. Rezultat? Zapravo si češće gladna, a u onim rijetkim trenucima kada jedeš, stvaraš naviku "trpanja" hrane.

zdravija prehrana 11 trikova koji će ti pomoći da se zdravije hraniš

Tijelo kojem konstantno nedostaje energije nikako ne može pravilno funkcionirati. Osjećat ćeš se umorno i nefokusirano, zato što mozgu nedostaju esencijalni vitamini, šećeri i elektroliti za pravilne funkcije. Mogu ti se javiti i kronične glavobolje i problemi za želucem, a slobodno se navikni na nedostatak fizičke i psihičke motivacije. Također, patit će i tvoja koža te kosa jer je tijelo (zbog manjak energije) u saving modu, a to znači da si ne može dozvoliti trošiti hranjive tvari na primjerice kožu.

FIT & HEALTH Ove namirnice imaju smiješno malo kalorija!

 

Jedan preskočeni obrok tu i tamo može dovesti do svakodnevnog preskakanja obroka. I to više puta na dan. U nekom trenutku ovaj bi ti se problem mogao uvući u svakodnevicu bez da si to uopće primijetila. Prema tome, ako nemaš vremena za kvalitetan obrok - napravi ga! To bi zaista trebao biti prioritet. Isplaniraj si obroke unaprijed, a ako želiš izgubiti nekoliko kilograma, kreni na treninge u obližnju teretanu. Vjeruj nam, rezultati će te učiniti sretnijom, ispunjenijom i energičnijom! 

PREHRANA Izbaci 500 kalorija dnevno bez da primijetiš!

Posjeti Miss7.24sata.hr