Life&style

Ove namirnice imaju smiješno malo kalorija!

Ovo je hrana koju možeš stalno jesti

Tko želi provoditi život penjući se na vagu i brojeći kalorije? To je naporno, dosadno i - nepotrebno. Donosimo popis niskokaloričnih namirnica, tek da budete sretni kako ste nekalorično jeli (pa će biti mjesta i za onu pizzu navečer...)

Moramo biti realni - sva hrana je neki energetski unos u tijelo. Nema namirnice s nula kalorija, ali moramo zapamtiti i da kalorije nisu same po sebi loše; napokon, one nam daju energiju bez koje ne bismo mogli živjeti. Jedinu razliku koju one čine jest da neke vrste hrane možemo jesti u velikim količinama (jer imaju malo kalorija), a onu drugu i ne. Osim ako se baš želimo udebljati.

Kalorije ečer i obrnuto. je popularno dijeliti na dobre i loše - ove posljednje su iz hrane iz koje ne dobivamo ništa korisno poput vitamina, vlakana itd. osim kalorija (šećer npr.). A hranu možemo dijeiti i na onu koju je zbog kalorijskog unosa bolje jesti tijekom dana, a izbjegavati navečer i obrnuto.

Skidanje kilograma nužno je vezano uz nekakvu dozu odricanja; ili smanjujemo unos hrane ili unosimo onu s manje kalorija. Vježbaš li i paziš na unos proteina, ugljikohidrata i masti, možeš unijeti i količinski više hrane, ali onaj tip koji ti odgovara i pomno je izabran. Najbolje ćeš procijeniti što jesti odeš li do nutricionista, ili jeftinije, osluškujući svoje tijelo i vodeći dnevnik o tome što jedeš. A pri tom osnovno raspoznavanje namirnica prema kalorijama nije naodmet. 

Na kraju, praktično je imati pokoju niskokaloričnu namirnicu pri ruci kada ogladniš, pa ćemo te upoznati s hranom koja ima smiješno malo kalorija i još je superzdrava!

1. Brokula
31 kalorija na 200 grama

2. Šparoge
27 kalorija na 200 grama

3. Grejp
39 kalorija po jednom grejpu

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

4. Rikola
4 kalorije na 200 grama

5. Kupus
22 kalorija na 200 grama

6. Klice
38 kalorija na 200 grama

7. Zelena salata
5 kalorija na 200 grama

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

8. Cikla
37 kalorija na 100 grama

9. Gljive
15 kalorija na 200 grama

10. Rajčica
22 kalorije u jednoj rajčici srednje veličine

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

11. Cvjetača
27 kalorija u 100 grama

12. Repa
36 kalorija na 200 grama

Photo: None

Komentari 0