Želimo isprobati ovaj jesenski recept: slasne i aromatične lazanje od bundeve

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Kremaste i aromatične lazanje su pravo jelo za hladne večeri 
  • Kako bi bilo da kušaš jesensku varijantu ovog omiljenog talijanskog jela?
  • Lazanje od bundeve su sezonsko jelo, a čak su i vegetarijanske 

Jesensko vrijeme je vrijeme bundeva! A najbolje ga je proslaviti ukusnim i kreativnim receptima s bundevom. Što kažeš na lazanje od bundeva? Ovaj aromatični recept je idealan za hladne kišne dane i jednostavno je fenomenalnog svježeg okusa. 

Sastojci 

• ½ hokkaido bundeve 

• 2 šake koštica bundeve 

• 4-5 mini rajčica 

• 6 listova za lazanje 

Za umak

• 1 glavica luka

• 120 g naribanog sira (npr. planinski sir)

• 2 češnja češnjaka

• 100 g svježeg sira

• 450 ml mlijeka

• 1 žlica maslaca 

• 2 žlice brašna

• sol i papar 

• muškatni oraščić

• origano, timijan

miss kuha Mljac! Kolač bez pečenja od oreo keksa i sira savršena je slastica uz poslijepodnevnu šalicu mirisne kave

Priprema

1. Operi Hokkaido bundevu pa je nareži na tanke ploške. Raščetvori rajčice. Nasjeckaj luk i češnjak te kratko poprži na malo ulja ili maslaca u tavi. Umiješaj brašno te pirjaj još minutu. Potom dodaj mlijeko te ostavi da krčka nekoliko minuta. Dodaj začine te umiješaj svježi i naribani sir. Pri tome ostavi malo naribanog sira za kasnije.

2. Namasti kalup za složenac dužine oko 25 cm. Poslaži slojevito najprije bundevu, a potom rajčice, nekoliko koštica bundeve, listove lazanje pa umak. Posoli te popapri. Zatim sve ponovi dva puta te završi s umakom i bundevom. Pospi s još kojom košticom te preostalim naribanim sirom. 

3. Peci lazanje na 180 stupnjeva u pećnici oko 30 minuta prekrivene aluminijskom folijom. Potom otkloni foliju pa lazanje peci još 20-ak minuta dok ne nastane lijepa, hrskava i zlatnožuta korica. 

Life&style Juhu od rajčice svi obožavamo, ali, priznaj - ovaj sastojak uvijek zaboravljaš dodati

Posjeti Miss7.24sata.hr