Zebra kolač je slatki raj za nepce, a zebrine pruge je skroz lako napraviti!
- Ovaj genijalni zebra kolač ne samo da lijepo izgleda, nego je jednostavno božanstvenog okusa u kojm se miješaju čokolada i vanilija
- Nebeski je prozračan i pahuljast, a doista se jednostavno spravlja
- Ako tražiš originalan kolač koji će oduševiti ukućane i goste, ne moraš tražiti dalje…
Ovaj totalno fora zebra kolač ima jednostavno rajski okus. Poput je prozračnog, laganog oblaka tijesta s vanilijom i čokoladom… Topi se u ustima, a svaki zalogaj je prava rapsodija okusa i ide nam slina već pri samoj pomisli. Veliki plus: jednostavno se spravlja!
Sastojci za zebra kolač:
• 5 jaja
• 250 g šećera
• 250 ml biljnog ulja
• 120 ml mlijeka
• 1 pakiranje vanilin šećera
• 375 g brašna
• 1 pakiranje praška za pecivo
• 2 žlice kakaa u prahu
• 2 žlice mlijeka
• 1 žlica šećera
• 150 g glazure za torte, svijetle ili tamne, po želji
Zebra kolač - priprema
1. Razdvoji bjelanca i žumanca. Pjenasto razmuti žumanca, šećer i vanilin šećer.
2. Umiješaj mlijeko i ulje. Pomiješaj brašno i prašak za pecivo te prosij. Zatim malo po malo umiješaj u smjesu.
3. Istuci čvrsti snijeg od bjelanaca. Pažljivo umiješaj u tijesto. Podijeli tijesto na dva jednaka dijela pa u jednu polovicu tijesta umiješaj kakao prah i dvije žlice mlijeka.
4. Sada stavi 2 žlice svijetlog tijesta u sredinu namašćenog kalupa (promjera 28 cm).
5. Na svijetlo tijesto izlij 2 žlice tamnog tijesta. Ponavljaj tako sve dok se tijesto ne potroši.
6. Stavi peći kolač u prethodno zagrijanu pećnicu (180 stupnjeva gornji/donji grijač ili 160 stupnjeva ventilator) na 50 - 60 minuta. Zatim napravi probu čačkalicom te, kad je pečen, ostavi kolač da se ohladi.
7. Otopi glazuru za tortu u kupki s vrućom vodom prema uputama s pakiranja i zatim je ravnomjerno rasporedi po torti. Ostavi da se sve ohladi pa posluži s malo svježeg šlaga.