Zašto bi trebala jesti češnjak kad ti je prazan želudac? Hm, znači... ujutro?

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Češnjak je vrlo učinkovit pa k tome još i prirodan antibiotik
  • Pomaže kod više bolesti dišnih putova poput bronhitisa i upale pluća, sprečava neke oblike karcinoma, liječi proljev i hemoroide
  • Dobar je i za vanjusku upotrebu, kod uboda insekata i uhobolje, na primjer

Već smo mnogo puta čuli kako je češnjak snažan i još k tomu prirodan antibiotik. No zašto ga jesti na prazan želudac? Pa, želiš li ga koristiti kao lijek,  ne kao začin najbolje ga je jesti ujutro prije doručka jer tada su bakterije slabije i osjetljivije pa je lakše na njih djelovati.

Moda Ovo je modni klasik od kojega nećemo odustati ni u 2020. Evo zašto ga nositi!

Inače, češnjak je vrlo učinkovit pomagač kod mnogih bolesti poput visokog krvnog tlaka i problema sa srcem. Pomaže i funkcioniranju jetre i mokračnog mjehura, može izliječiti neke želučane tegobe poput proljeva, a potiče i apetit i probavu. Nije stoga čudno što je češnjak diljem svijeta prepoznat kao jedna od namirnica koje liječe. 

Što kaže alternativna medicina

Alternativna medicina kaže da vrlo efikasno detoksificira tijelo, a navodno pomaže preveniranju bolesti poput dijabetisa, depresije, tifusa i nekih oblika karcinoma, a uništava i gliste i druge crijevne parazite. Pomaže i kod bolesti dišnih putova. Može izlječiti upalu pluća, astmu, bronhitis, tuberkulozu. Za one s bronhijalnim problemima preporuča se infuzija pripremljena od 1 litre vode, 700 gr rafiniranog šećera i 200 gr češnjaka - treba zakuhati vodu sa češnjakom pa dodati šećer da se otopi. Uzimaju se tri jušne žlice na dan. Za kronični bronhitis je dobro i 40 grama nasjeckanog češnjaka potopiti u 100 gr alkohola da odleži 5-6 dana u dobro začepljenoj boci. Nakon toga se procijedi i svaki dan pije 15-30 kapi s malo vruće vode.

Life&style Istraživanje je dokazalo da luk i češnjak zbog ovih stvari smanjuju rizik od raka dojke

Ubodi komaraca i bolno uho

Češnjak je dobar i za vanjsku upotrebu. U oblozima olakšava prehladu, umiruje ugrize insekata, može, kažu, pomoći uklanjanju bradavica, a neki ga koriste i protiv zubobolje. Liječi uhobolju (stisni ga da dobiješ kapljicu, dvije soka pa nakapaj u uho), a ako te more zatvor i hemoroidi zakuhaj vodu s češnjakom pa inhaliraj nastalu paru. Naravno, ne odriči se terapije koji ti je propisao tvoj liječnih ni kod jedne od ovih tegoba.

Posjeti Miss7.24sata.hr