Zaljubile smo se u ovu prekrasnu kuću na Zlarinu: Kamena ljepotica koja osvaja mediteranskim šarmom

Privatna arhiva obitelji Celić
Vidi originalni članak

Obitelj Celić otvorila nam je vrata svog šarmantog doma na otoku Zlarinu u kojeg se teško ne zaljubiti na prvi pogled. Kako nam vlasnica Jadranka kaže, kompletno je imanje sam sagradio njezin suprug Branko koji je i inače po struci građevinar i zaljubljen u svoj posao.

Life&style "Rajske stepenice": Sigurni smo kako je ovo najljepši ulaz u more na Jadranu

U krasnom mediteranskom vrtu koji osvaja izgledom jednako kao i opojnim mirisima ružmarina i ostalog za ovo podneblje tipičnog raslinja, smjestili su se glavna kuća, kuća za goste i bazen. 

 

Sama ideja za gradnju, priča nam Jadranka, rodila se potpuno spontano, a za konačan izgled cijelog imanja zaslužna je cijela obitelj jer je svatko od ukućana dao neku ideju koju je Branko potom vješto pretočio u stvarnost. Jedan od apartmana uređen je nešto modernije, dok su drugi apartman, kao i glavna kuća, uređeni tradicionalno u rustikalnijem stilu.

Osim što je sam sagradio cijelo imanje, Branko je i restaurirao većinu namještaja, vodeći se željom cijele obitelji da imanje prvenstveno bude ugodno za sve njihove goste te da ostavlja dojam posjete bakinoj kući.  

 

Stara gusterna, autohtoni kamen u koji je obučeno kompletno imanje, amfore, antikni alati, ribarske mreže i konopi, stari feral u ulozi glavnog rasvjetnog tijela pred ulazom te škure obojane u nijansu mora samo su neki od brojnih detalja koji daju posebnost ovoj kamenoj ljepotici i vrtu u kojem se smjestila i koji će, bez imalo dvojbe, oduševiti sve zaljubljenike u rustikalni dizajn i starine te, barem nakratko, evocirati osjećaj povratka u neka minula vremena. 

Life&style Otočić pokraj Korčule krije nevjerojatne ljepote, tirkizno more i rajske plaže koje oduzimaju dah

 

Posjeti Miss7.24sata.hr