Zagrebački dućan snova: Pogledaj ove čarobne lutke kao iz bajke koje bi svako dijete poželjelo

Mateja Vrčković
Vidi originalni članak
  • Zahvaljujući kreativnim vilama iz studija Eventastic, možete oživjeti svoje najluđe snove i slaviti svoje važne trenutke kao u bajci. Vaši će gosti moći samo uzviknuti: “Kakav party!” 
  • Za miss7 magazin priču o Ivi Duduković i Dražani Paladin donosi Marija Pajić

U mirnoj zagrebačkoj ulici koja povezuje Varšavsku i Masarykovu, u Obrtničkom prolazu, smjestila se prava mala oaza dviju kreativnih vila koje posljednjih desetak godina kreiraju zabave koje oživljavaju bajke. Atelje Eventastica mjesto je koje su zaljubljenice u stil u svoje adresare upisale velikim slovima. Već pri samom ulasku u prostor jasno je da ovdje sve ima dušu! Bilo da ste u cvijetu mladosti ili da ste pripadnik zlatne generacije, ova atmosfera podsjeća na djetinjstvo i budi najčišće i najiskrenije emocije. Mnogi  od nas poželjeli bi da taj osjećaj potraje cijeli život. 

miss7 magazin miss7 magazin te čeka na svim kioscima, požuri po svoj primjerak!

To su odavno shvatile majstorice Iva i Dražana, kreativke čiji rad mnogima već na prvi pogled izmami osmijeh na lice. Na stolu smještenom usred njihova ateljea nalaze se svijeće i cvijeće. U prostranim vitrinama stoji mnoštvo ručno rađenih unikatnih lutkica. U Eventasticu još nije razjašnjeno je li suradnja Ive i Dražane zapisana u zvijezdama, ali svakako je dobitna. „Pozitivne smo, radimo pozitivne stvari i to je zapravo manifest našeg stanja. Na našem tržištu kronično nedostaje pozitivne energije pa svakako ima prostora da se pojedina priča ispriča na unikatan i poseban način“, kaže Dražana.

 „Iako izgleda bajkovito, naš je posao izrazito stresan i naporan jer svaki dan istječe neki rok i bavimo se nekim željama koje ne možemo dostići i ostvariti, ali s obzirom na to da ovaj posao neizmjerno volimo, pokušavamo sve navedeno zanemariti jer zadovoljstvo naših klijenata na kraju procesa naša je najveća nagrada“, govore u isti glas i time pokazuju kako je ključ njihova uspjeha i u tome što se odlično nadopunjuju. „Ja sam zadužena za kreativu, a Iva za logistiku“, kaže Dražana, no obje su ponajprije zadužene za ljude jer je njihova reakcija i zadovoljstvo daleko najvažnije u cijelom procesu rada. Pojavom Instagrama i Pinteresta ljudi imaju više želja, a one pokušavaju ostvariti sve što je moguće. No kažu kako ne prate trendove nego ih stvaraju.
Iva  je studirala predškolski odgoj, Dražana se posvetila studiju psihologije, a promotrimo li bolje, upravo ta znanja mogla su biti presudna u uspješnom kreiranju bajki. Stoga su poslušale srce i odlučile slijediti svoje snove. Od toga dana, prije otprilike deset godina, njihovi projekti služe drugima kao primjer. Čega god da se uhvate, naprave to na posve autentičan i jedinstven način. 

miss7 magazin Garderoba store bazira se na sve popularnijem skandinavskom stilu te je prava oaza za sve ljubiteljice mode

Zanimalo nas je kreiraju li bajke u svojim životnim prostorima. „Kada je naš dom u pitanju, svaka ima svoj stil i ni jedna ni druga ne težimo nekim trendovima. Dom nam je više smirujuća oaza jer nam je to potrebno budući da na dnevnoj bazi radimo različite projekte i rješavamo različite situacije. Zapravo, dom je mjesto gdje ostvarujemo naše želje. Odmaramo se kada stignemo u moru obaveza“, otkrivaju. 

miss7 magazin Nika Turković: Ovo je najskuplja stvar koju sam ikad kupila, ali ne žalim

Kada padne mrak, posvećuju se nečem posve drukčijem – izrađuju dekorativne predmete i lutke. „Svaki put radimo nešto novo jer svemu pristupamo kao da je prvi put! Naš je moto – idemo napraviti nešto što nikada nismo. To je zapravo i najteže, ali kada vidiš što si napravio, bude ti drago da si uopće prihvatio takav izazov“, zaključuju. Dok je blagdansko razdoblje mnogima sinonim za odmor i opuštanje, za Ivu i Dražanu znači još više rada. Svakodnevno uređuju brojne prostore, ali nisu zapostavile  ni svoj atelje. Duh Božića viri iz svakog kutka, dođe vam da uzmete punč i samo sjednete i uživate. A slično je i u Šumici – novom najpoželjnijem mjestu za zabavu smještenom u sesvetskoj šumi, koja je vrhunac njihove kreativnosti.

Posjeti Miss7.24sata.hr