Zaboravljeni recept za šljive u šlafroku: Topli i slatki plodovi umotani u tijesto zvuče neodoljivo

Instagram @Eatsmart
Vidi originalni članak
  • Šljive se sjajno kombiniraju s tijestima, osobito u pitama, savijačama i tartovima te raznim kolačima, što ih čini omiljenim voćem za kraj ljeta
  • U mnoštvu inspiracija za deserete sa šljivama, izdvojili smo jedan od naših najdražih
  • missGASTRO ima odličan recept za koji će se trebati malo pomučiti, ali se svakako isplati

Za jabuke u šlafroku su svi čuli i probali, a šljive u šlafroku? Ovo je starinski, pomalo zaboravljeni recept za pripremu poslastica od šljive. Umotane u tijesto, tople i slatke, obradovat će sve koji nikada nisu probali ovu poslasticu.

Za šljive u šlafroku je potrebno izdvojiti malo više vremena da se pripreme, ali trud se isplati. Tijesto se radi kao za palačinke, samo treba da biti gušće. U tijesto se umaču prepolovljene šljive i prže u ulju. 

Life&style Iskoristi šljive na nabolji način: Ova sočna i mirisna savijača šarmirat će sve goste

Šljive u šlafroku recept

Sastojci:

  • 1000 g šljiva
  • 250 ml mlijeka
  • 250 ml mineralne vode
  • 500 g brašna
  • 3 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 1/2 žlice šećera u prahu
  • 1/2 žlice vanilin šećera
  • Ulje

Priprema:

  1. Oprane šljive prepolovite i izvadite im koštice. Istucite jaja pa im dodajte mlijeko, mineralnu i šećer. dodajte brašno i zamijesite gusto tijesto.
  2. Zagrijte malo više ulja te komade šljiva pomoću vilice umačite u smjesu i stavljajte u ulje. Pržite dok ne porumene s obiju strana. Ocijedite šljive na papirnatom ručniku.
  3. Prije posluživanja pospite ih šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Life&style Knedle sa šljivama u zdravijoj varijanti: Uživanje u neodoljivoj slastici bez grižnje savjesti

Posjeti Miss7.24sata.hr