Zaboravljeni recept za šljive u šlafroku: Topli i slatki plodovi umotani u tijesto zvuče neodoljivo
- Šljive se sjajno kombiniraju s tijestima, osobito u pitama, savijačama i tartovima te raznim kolačima, što ih čini omiljenim voćem za kraj ljeta
- U mnoštvu inspiracija za deserete sa šljivama, izdvojili smo jedan od naših najdražih
- missGASTRO ima odličan recept za koji će se trebati malo pomučiti, ali se svakako isplati
Za jabuke u šlafroku su svi čuli i probali, a šljive u šlafroku? Ovo je starinski, pomalo zaboravljeni recept za pripremu poslastica od šljive. Umotane u tijesto, tople i slatke, obradovat će sve koji nikada nisu probali ovu poslasticu.
Za šljive u šlafroku je potrebno izdvojiti malo više vremena da se pripreme, ali trud se isplati. Tijesto se radi kao za palačinke, samo treba da biti gušće. U tijesto se umaču prepolovljene šljive i prže u ulju.
Šljive u šlafroku recept
Sastojci:
- 1000 g šljiva
- 250 ml mlijeka
- 250 ml mineralne vode
- 500 g brašna
- 3 jaja
- 2 žlice šećera
- 1/2 žlice šećera u prahu
- 1/2 žlice vanilin šećera
- Ulje
Priprema:
- Oprane šljive prepolovite i izvadite im koštice. Istucite jaja pa im dodajte mlijeko, mineralnu i šećer. dodajte brašno i zamijesite gusto tijesto.
- Zagrijte malo više ulja te komade šljiva pomoću vilice umačite u smjesu i stavljajte u ulje. Pržite dok ne porumene s obiju strana. Ocijedite šljive na papirnatom ručniku.
- Prije posluživanja pospite ih šećerom u prahu i vanilin šećerom.