Za jedan još nismo čuli: 3 jednostavna trika uz koja će tvoj buket cvijeća puno dulje trajati

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Proljeće je i cvijeće nas mami 
  • Ali, kako osigurati da lijepi cvjetovi traju najduže moguće nakon što smo ih dobile ili kupile
  • Ova tri superjednostavna savjeta pomoći će ti u tome - a ovaj s rezanjem nas je baš iznenadio 

Dobila si ili kupila prelijep buket cvijeća i s ponosom ga stavljaš kod kuće u vazu. Naravno da bi željela da traje što duže, odnosno da što je moguće duže bude „svjež i raskošan“. Bella Hicks, dizajnerica cvijeća i vlasnica „Twig and Petals“ cvjećarne u Kaliforniji, savjetuje kako će tvoj buket najdulje trajati.

Super savjeti Oživi uvelo cvijeće vrućom vodom i ispoliraj lonac kečapom: 10 najboljih bakinih kućnih trikova koji i danas sjajno funkcioniraju

1. Dno stabljike odreži 0,5 do 2,5 cm pod kutom prije nego što buket staviš u vazu.

2. Cvjetove drži podalje od izravne sunčeve svjetlosti i propuha (uključujući klimu ili grijanje).

3. Vodu dopuni svaka 2-3 dana.

Možda si pomislila da će stavljanje buketa na mjesto na kojem može dobiti puno sunčevog svjetla biti prava stvar - ali to ga zapravo može brže osušiti. Također, obavezno odreži stabljike pod kutom kako bi bila sigurna da mogu apsorbirati vodu umjesto da sjednu ravno na dnu vaze.

Hicks također ne preporučuje dodavanje bilo čega cvjetnoj vodi. "Svježa voda je savršeno u redu", kaže. Povrh svega, preporučuje pronalazak cvjećara kojem vjeruješ te mu daš "fleksibilnost za odabir najsvježijih cvjetova". To može značiti da se možda moraš odreći određenog cvijeta koji si imala na umu, ali ćeš uživati u punoj ljepoti sezonskog cvijeća.

Horoskop Cvijeće ti može privući sreću, ljubav i novac - kaže horoskop!

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr