WOW! Fotograf koji na briljantan način rekreira scene iz slavnih filmova postao je hit na Instagramu

Instagam
Vidi originalni članak
  • Mladi britanski fotograf Thomas Duke stoji iza zanimljivog projekta u kojem spaja svoje dvije velike ljubavi - film i fotografiju
  • Na Instagramu vodi profil "Stepping through film" u kojem objavljuje fotografije na kojima rekreira scene iz poznatih filmova na izvornim lokacijama snimanja
  • Sve je započelo zbog Sherlocka Holmesa, a koji se to još naslova i likova prisjetio otkrivamo ti u nastavku. Možda se i tvoj omiljeni film našao među njima!

Thomas Duke je fotograf koji trenutačno studira film na sveučilištu Brunel u Londonu. Kao veliki obožavate filma šetajući londonskim lokacija primijetio je kako mu neke lokacije izgledaju poznato upravo iz toga razloga što ih je vidio na velikim ekranima. Stoga je odlučio rekreirati poznate filmske scene na točnim lokacijama na kojima su snimljene. Tako su nastale serije zanimljivih fotografija koje redoviti objavljuje na Instagram profilu pod nazivom "Stepping trought film", a ondje njegovo fotografsko spajanje stvarnog i filmskog svijeta prati nešto više od 150.000 ljudi.

Nastavak filmskog hita Pogledaj trailer za nastavak filma 'Top Gun' - čini se da će i u novoj verziji biti zgodnih pilota, akcije, ali i romantike

 

Nostalgija za djetinjstvom

"Kao mali najviše sam vremena proveo gledajući filmove te sam obožavao odlaziti u kino. Za mene je to uvijek bio dio nostalgičnog prisjećanja na djetinjstvo." - otkrio je svoj interes za ovu temu, te dodao: "Onda sam jednog dana jednostavno odlučio spojiti film, fotografiju i kreativnost te istražiti neka vrlo zanimljiva mjesta."

Life&style Predobro! Umjetnik je 'oživio' Disneyjeve junake - pogledajte kako izgledaju kao stvarni ljudi!

Sve je započelo omiljenim likom

Prvi lik kojeg je fotografirao bio jer Sherlock Holmes jer je Robert Downey Jr. jedan od njegovih idola. "Biram filmove koji me inspiriraju, a uglavnom koristim YouTube ili DVD kako bih pronašao scene koje želim fotografirati." - otkrio je za Insider svoju metodu rada.

Obilazak svijeta u potrazi za savršenim kadrom

U realizaciji svojih ideja ne koristi photoshop i druge aplikacije za uređivanje, već stvarno posjećuje lokacija na kojima je snimljen film te scene dočarava držeći u ruci fotografije koje prikazuju poznate prizore nastale upravo na navedenim lokacijama. Također, nerijetko putuje van granica Ujedinjenog Kraljevstva te na svojim putovanjima također rekreira slavne filmske scene. Tako je primjerice u New Yorku posjetio ulicu u kojoj je snimljen božićni klasik "Elf", a u Parizu je ispred Eiffelovog tornja podsjetio obožavatelje na scenu iz posljednjeg nastavka kino hita Nemoguća misija - Razilaženje.

TOP LISTA Otkrivamo ti koji je bio najpopularniji film na svijetu kad si se ti rodila

Trud koji se isplati

Thomas ističe kako je u nastanak ovih fotografije potrebno uložiti puno truda, a pošto je perfekcionist uvijek nastoji što bolje rekreirati željeni prizor. "Većinu vremena je vrlo jednostavno postići ono što želim. Treba samo uložiti dosta strpljenja i truda." - otkrio je. Njegova želja je da nastavi putovati svijetom i istraživati lokacije snimanja nekih od najvećih filmskih hitova. "Vjerujem kako se ljudima sviđa ovo što radim jer svatko voli film te se može povezati s Harry Potterom, James Bondom ili Spider-Manom. Film je posvuda oko nas te je samim time savršena tema za sve." - otkrio je ovaj dvadesetogodišnjak.

 

Pravila nagradnog natječaja možeš pročitati OVDJE.
 

Posjeti Miss7.24sata.hr