Vrijeme je za uživanje u vrućoj čokoladi. Ovo su zagrebačke lokacije na kojima se pije najbolja

Unsplash / Hanna Balan
Vidi originalni članak
  • Hladan dan, blagdanska čarolija je u zraku, a ti držiš u rukama šalicu vruće čokolade...
  • Osim što grije ruke, vruća čokolada kao da ima neku posebnu moć podsjetiti na najljepše trenutke i pružiti instantan osjećaj ugode neodoljivim okusom i bogatom teksturom
  • Stoga, u potrazi za mjestima na kojima se može uživati u ovom slasnom zimskom napitku, izdvojili smo 3 zagrebačke adrese s najboljom vrućom čokoladom

Kada tijekom hladnih mjeseci zima uvuče svoje prste u svaki dio tijela, vruća čokolada nameće se kao neizostavan desert koji istog časa podiže raspoloženje. Srećom, u gotovo svakom kafiću ili slastičarnici može se pronaći spomenuti napitak, ali ipak, postoje određene lokacije koje se izdvajaju kreativnom ponudom. Kako bismo ti olakšali proces traženja, napravili smo mini vodič i izdvojili tri popularne zagrebačke lokacije za ispijanje vruće čokolade.

Cat Caffe

Cat Caffe je bez premca jedan od najposebnijih kafića, a osim ponudom, ističe se i konceptom u kojem će ti društvo praviti mačke. No, to već sigurno znaš, a možda ipak nisi čula da je Cat Caffe predstavio dvije opcije vruće čokolade za ovu sezonu. Radi se o Old Valyria bijeloj čokoladi i House of Targaryen tamnoj čokoladi. Obje varijante osvojit će te bogatim aromatičnim okusom po koji ćeš se sigurno ponovno htjeti vratiti na adresi Kušlanova 6.

b041

Ova poznata slastičarnica omiljeno je mjesto brojnih Zagrepčana, što i ne čudi budući da se nalazi u samom centru grada s pogledom na HNK. Osim sjajne lokacije, b041 oduševljava i ponudom raznih slastica, odnosno kolača i sladoleda, ali i toplih napitaka. Baš kao i ostatak ponude, vruća čokolada osvaja okusom, a možeš birati između nekoliko varijanti. Mi smo sigurni da je svaka posebna na svoj način, a kako bi se u to i sama uvjerila, požuri u Masarykovu 25.

Bistro & Caffe Bar Oranž

Još jedna centralna lokacija pružit će ti uživanje u ispijanju vruće čokolade. Naime, Oranž je mjesto s bogatom ponudom, od slanih do slatkih jela, a kada je riječ o vrućoj čokoladi, ako si ljubiteljica klasike, razveselit će te činjenica da možeš kušati uobičajenu kombinaciju sa šlagom. U tom smislu, kada se nađeš na Trgu bana Jelačića, nikako nemoj propustiti ovu slatku rapsodiju na adresi Ilica 7.

Life&style Ne postoji jednostavniji i slađi recept od Toffifee zvjezdica, gotove su u manje od pola sata

Posjeti Miss7.24sata.hr