Vraća nam se još jedno izdanje poznatog filmskog festivala s najčarobnijom bajkovitom kulisom

Instagram @tabor_film_festival
Vidi originalni članak
  • Sutra počinje 21. izdanje najdugovječnijeg međunarodnog festivala kratkog filma - Tabor Film Festivala
  • Festival poznat po bajkovitoj lokaciji na kojoj se tradicionalno održava ove godine donosi 150 kratkometražnih filmova iz preko 50 zemalja svijeta
  • Uz to, posjetitelje očekuju i bogat glazbeni program, radionice, izložbe, predavanja, promocije knjiga, ukusna domaća hrana i pića te kamp u blizini samog dvorca

Tijekom posljednja dva desetljeća koliko se održava, Tabor Film Festival etablirao se u jedan od najvažnijih filmskih festivala. Osim što je najdugovječniji međunarodni festival kratkog filma, naveliko je poznat i po tome što se redovito održava na jednoj od najposebnijih i najpitoresknijih lokacija, bajkovitom Dvoru Veliki Tabor u Desiniću gdje će se od 6. do 9. srpnja održati i ovogodišnje, 21. izdanje.

Kako su poručili organizatori, novost je što od ove godine ovo neće biti samo umjetnički vrijedan festival filmova domaće i međunarodne produkcije, već i mjesto odlične zabave, druženja i opuštanja, ali i mjesto gdje filmovi nastaju i gdje mlade filmaške nade dobivaju vjetar u leđa uspoređujući način na koji doživljavaju sedmu umjetnost s načinima onih koji je već žive.

Za ovogodišnju selekciju filmova zaslužan je Ivan Ramljak, a tijekom četiri dana trajanja festivala posjetitelji će imati prilike gledati 22 filma stranih autora, od čega je čak 21 film hrvatska premijera te 14 naslova iz domaće konkurencije. 

Life&style Airbnb nudi ludi provod u čudesnoj Barbie vili u Malibuu potpuno besplatno. Evo kako se prijaviti

Neki od interesantnijih naslova svakako su eksperimentalni film Adriana Duncana 'Prosinečki', inspiriran našim legendarnim nogometašem, mjuzikl 'Yugotransport – We Are All in the Same Bus' Borisa Hadžije s ex-yu gastarbajterima u središtu priče, film 'Divlje cvijeće' naše Karle Crnčević u kojem se autorica bavi sjećanjima pobuđenima nakon digitalizacije VHS trake i 30 godina od očeva jedinog korištenja kamere te dokumentarac 'Fearkingdom' o srednjovjekovnom izolacionizmu i mržnji prema izbjeglicama koji je djelomično sniman u Hrvatskoj i čiji će autori Linn Löffler i Kornél Szilágyi prisustvovati samom festivalu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SABMARINE (@sabmarine.hr)

Dio repertoara posvećen je onim najmlađima koje očekuju zanimljive radionice u sklopu programa 'Drugi kut gledanja', a kojima je cilj simulirati proces stvaranja filma od idejnog začetka do realizacije u vidu snimanja i montaže, što znači da će djeca i mladi dobiti priliku kreativno se izraziti, proširiti perspektivu o filmskoj umjetnosti te naučiti primijeniti dostupna sredstva u kreiranju kvalitetnog filmskog uratka.

Life&style Ljeto pred televizorom: Evo kakve nas poslastice čekaju u srpnju na streaming platformama

Kao što smo spomenuli, bit će tu i puno drugih dodatnih sadržaja kao što su bogat glazbeno-zabavni te edukativno-radionički programi namijenjeni svim dobnim skupinama, klasični koncert Hollywood Film Music Quarteta te jazz koncerti poslije ručka, opuštajuće vježbanje uz 'Jogu u svakodnevnom životu' i 'DaddyHood pustolovina' koja će oduševiti one željne avanture samo su neki od njih.

Proglašenje pobjednika i dodjelu nagrada uveličat će energičan koncert Detoura, a vrijedi istaknuti i to da festival ima i humanitarni karakter pa će tako sva sredstva prikupljena od dobrovoljnih donacija biti dodijeljena projektu izgradnje PIK-PAK kuće, inovativnog i održivog prostora za djecu Hrvatskog Zagorja. 

Posjeti Miss7.24sata.hr